Krievijā izgudrots preparāts koronavīrusa Covid-19 ārstēšanai

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasСотрудница научно-исследовательской лаборатории
Сотрудница научно-исследовательской лаборатории - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Preparāts tika izgatavots Federālajā medicīniski bioloģiskajā aģentūrā: tiek ziņots, ka zāles spēj nodrošināt efektīvu dažāda smaguma pakāpes Covid-19 ārstēšanu.

RĪGA, 29. marts – Sputnik. Federālās medicīniski bioloģiskās aģentūras (FMBA) preses dienests publicēja informāciju par preparāta izgudrošanu dažāda smaguma pakāpju koronavīrusa ārstēšanai, vēsta RIA Novosti.

Zāles ir izstrādātas uz pretmalārijas preparāta meflohīna bāzes.

Специальный рейс Посольства России в Латвии для транспортировки россиян из Риги до российско-латвийской границы - Sputnik Latvija
Krievija pilnībā slēdz robežas

Turklāt zinātniski pētnieciskajā centrā "Farmzaščita" jau ir izstrādāta ārstēšanas shēma uz Ķīnas un Francijas pieredzes pamata.

FMBA vadītāja Veronika Skvorcova paskaidroja, kā šis preparāts darbojas. Pēc viņas sacītā, tas ar augstu efektivitāti bloķē koronavīrusa citopātisko efektu šūnu kultūrā un novērš tā replikāciju, savukārt meflohīna imūnsupresīvā darbība novērš iekaisuma atbildes aktivāciju, ko izraisa vīruss.

Makrolīdu antibiotiku un sintētisko penicilīnu pievienošana ne vien novērš otrreizēja bakteriālā vīrusa sindroma veidošanos, bet arī ļauj paaugstināt pretvīrusa līdzekļa koncentrāciju asins un plaušu plazmā.

Tāpat kļuvis zināms, ka notiek koronavīrusa profilakses shēmas izstrāde uz meflohīna bāzes.

Vakcīna 18 mēnešu laikā?

Atgādināsim, ka iepriekš Pasaules Veselības organizācijas (PVO) ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss brīfinga laikā Ženēvā atgādināja, ka, neraugoties uz koronavīrusa epidēmijas baisajiem saslimušo un mirušo skaitļiem, nevajag aizmirst arī par tiem, kas atveseļojušies, kuru šobrīd pasaulē ir vairāk nekā 142 tūkstoši.

Солнечным и ветреным субботним днем рижане потянулись на природу. Мол Мангальсалы стал прекрасным местом для прогулки - Sputnik Latvija
Distanci neievēro, neko nesaprot: koronavīrusu iznēsājuši gandrīz pa visu Latviju

Gebreiesuss apgalvoja, ka vakcīnas izgatavošanai pret Covid-19 būs nepieciešami vismaz 18 mēneši, un šajā sakarā ir nepieciešami terapeitiski līdzekļi cilvēku dzīvību glābšanai.

PVO ģenerāldirektors paziņoja, ka patlaban Spānijā un Norvēģijā drīz plānots uzsākt četru dažādu zāļu un to kombināciju izmēģinājumus. Gebreiesuss nosauca šos izmēģinājumus par vēsturiskiem, jo tajos piedalās 45 valstis.

Ziņu lente
0