Avots KF Aizsardzības ministrijā paziņoja par reakciju uz mācībām Defender Europe

© Sputnik / Sergey MelkonovФлаг НАТО
Флаг НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KF teritorijā tiks īstenoti atbildes pasākumi pēdējo 25 gadu laikā lielākajam militārpersonu pārvešanai no Amerikas uz Eiropu.

RĪGA, 26. februāris – Sputnik. Krievija reaģēs uz ASV un NATO bloka locekļu lielākajām militārajām mācībām "Defender Europe 2020" ("Eiropas aizstāvis 2020"), paziņoja Sputnik informācijas avots KF Aizsardzības ministrijā. Pēc viņa teiktā, atbildes pasākumi tiks īstenoti Krievijas teritorijā.

"Krievija sekos līdzi un reaģēs uz NATO mācību "Eiropas aizstāvis 2020" rīkošanu, kuru ietvaros Ziemeļatlantijas alianse plāno pārvest uz Eiropu aptuveni 20 tūkstošus amerikāņu kareivju. Maskava, protams, neignorēs procesus, kuri var tikt vērtēti kā drauds valsts drošībai, vadoties pēc Briseles doktrīnu dokumentiem. Visi veiktie atbildes pasākumi uz spriedzes rosināšanu no NATO vadības puses notiks tikai un vienīgi Krievijas teritorijā," paziņoja informācijas avots.

"Defender Europe 2020" mācību ietvaros uz Eiropu tiks pārvesti aptuveni 17 tūkstoši ASV militārpersonu, kā arī piesaistīts līdz 9 tūkstošiem cilvēku no Eiropā dislocētā amerikāņu kontingenta. Turklāt tiks iesaistītas citu NATO valstu armiju vienības. Kareivji piedalīsies vairākās mācībās Eiropas valstīs, tostarp Polijā, Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Gruzijā (vienīgā valsts ārpus NATO bloka, kura pieņems vienu no manevru epizodēm).

Iepriekš Pentagonā ziņoja, ka pēc mācību beigām amerikāņu kareivji atgriezīsies dislokācijas vietās ASV, savukārt mācību "Eiropas aizstāvis" galvenais mērķis ir loģistikas apgūšana.

Kā jau teica KF ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs, NATO mācības izraisa nopietnu uztraukumu Maskavā, tādēļ Krievija būs spiesta reaģēt uz "Defender Europe 2020". "Taču mēs reaģēsim tādā veidā, lai tas neradītu nevajadzīgus riskus," atzīmēja Lavrovs.

Ziņu lente
0