Nosaukta Baltijas valsts, kura ir kļuvusi par līderi Sanktpēterburgas vīzu pieteikumu ziņā

© SputnikНевский проспект: Набережная реки Мойки со стороны Невского проспекта. Санкт-Петербург
Невский проспект: Набережная реки Мойки со стороны Невского проспекта. Санкт-Петербург - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dokuments tiek izsniegts bez maksas un ir derīgs 30 dienas. Režīms darbojas kopš 1. oktobra 53 valstu pilsoņiem, tostarp Lietuvas, Latvijas un Igaunijas pilsoņiem.

RĪGA, 2. februāris – Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrija kopš pērnā gada 1. oktobra līdz šī gada 30. janvārim izsniegusi 106 675 elektroniskās vīzas Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala apmeklēšanai. Par to paziņoja izdevums "Fontanka".

Ar elektronisko dokumentu reģionā ieceļoja vairāk nekā 80 tūkstoši cilvēku.

Tiek atzīmēts, ka par līderiem iesniegto pieteikumu skaita ziņā kļuvuši Igaunijas iedzīvotāji – viņi noformēja 30 tūkstošus elektronisko vīzu un veica ar tām 25,3 tūkstošus ieceļošanu. Otrajā vietā atrodas Francijas pilsoņi, kuri saņēma 11,6 tūkstošus vīzu un veica 7,2 tūkstošus ieceļošanu reģionā.

Здание министерства иностранных дел РФ на Смоленской-Сенной площади в Москве - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM izstrādā elektronisko vīzu projektu gandrīz visai Krievijai

Trešo vietu ieņēma Latvija. Baltijas republikas iedzīvotāji noformēja 11 tūkstošus elektronisko vīzu un veica 9,2 tūkstošus ieceļošanu Sanktpēterburgā un Ļeņingradas apgabalā.

Tāpat līderu pieciniekā iekļuva Somija un Vācija. Somi saņēma 8,5 tūkstošus vīzu, vācieši – 8,3 tūkstošus.

Patlaban iebraukšana Krievijā ar elektronisko vīzu tiek īstenota Vladivostokas un Tālo Austrumu federālā apgabala, Kaļiņingradas apgabala ekskluzīvās ekonomiskās zonas, Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala robežkontroles punktos.

Elektroniskās vīzas uz Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu

Vienreizējā vīza uz Sanktpēterburgu un Ļeņingradas apgabalu tiek izsniegta bez maksas un ir derīga 30 dienas. Režīms darbojas kopš 1. oktobra 53 valstu pilsoņiem, tostarp Baltijas valstu pilsoņiem.

Krievijas teritorijā ārvalstu pilsoņi drīkst uzturēties ne ilgāk par 8 diennaktīm. Viņiem ir atļauts pārvietoties tikai Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala robežās.

Baltijas valstis izrādījās starp līderiem tūrisma plūsmas izaugsmē pēc tam, kad no 1. jūlija KF ieviesa elektroniskās vīzas Kaļiņingradas apgabala apmeklēšanai.

Ziņu lente
0