Krievija informēs EPPA par Sputnik diskriminēšanu Igaunijā

© Photo Council of Europe/ Candice ImbertЛетняя сессия Парламентской ассамблеи Совета Европы
Летняя сессия Парламентской ассамблеи Совета Европы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas delegācija EPPA rosinās apspriešanai jautājumu par aģentūru Sputnik Igaunija, kuras žurnālisti tiek pakļauti oficiālās Tallinas spiedienam.

RĪGA, 24. janvāris – Sputnik. Krievijas delegācija EPPA rosinās apspriest mediju brīvības jautājumu Eiropā un jautājumu par situāciju ar spiedienu pret Sputnik Igaunija, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Valsts domes vicespīkera, delegācijas vadītāja Pjotra Tolstoja teikto.

"Mēs plānojam informēt ziņotāju un citus kolēģus saistībā ar Sputnik Igaunija diskriminēšanu un žurnālistu tiesību pārkāpumiem Ukrainā," paziņoja Tolstojs.

Iepriekš Sputnik Igaunija darbinieki saņēma no Igaunijas Policijas un robežsardzes departamenta vadības tiešus draudus ierosināt pret viņiem krimināllietas gadījumā, ja viņi līdz 2020. gada 1. janvārim neizbeigs darba attiecības ar galveno organizāciju.

Pamatojuma kārtā tiek sauktas sankcijas, ko Eiropas Savienība 2014. gada 17. martā ieviesa pret vairākām privātpersonām un juridiskajām personām saistībā ar notikumiem Ukrainā. Taču ES sankcijas nav ieviestas pret Starptautisko informācijas aģentūru "Rossija segodņa", kurā ietilpst Sputnik, bet gan personīgi pret aģentūras ģenerāldirektoru Dmitriju Kiseļovu.

Исполнительный директор МИА Россия сегодня Кирилл Вышинский - Sputnik Latvija
"Rossija segodņa" nosūtījusi sūdzību saistībā ar Sputnik Igaunija, tostarp uz UNESCO

EDSO mediju brīvības lietu pārstāvis Arlems Dezīrs vērsās pie Tallinas ar aicinājumu atturēties no nevajadzīgiem Sputnik Igaunija darbības ierobežojumiem. Pēc viņa sacītā, ES personificēto sankciju attiecībā pret Kiseļovu paplašināšana uz visu aģentūru un žurnālistiem ir kļuvusi par lielu problēmu preses brīvībai. Starptautiskā informācijas aģentūra "Rossija segodņa" paziņoja, ka spers visus nepieciešamos soļus, lai žurnālisti spētu atsākt darbu, nebaidoties no kriminālvajāšanas, ko varētu uzsākt Igaunijas tiesībsargājošās iestādes.

Ziņu lente
0