Rīga – trešā populārākā Eiropas pilsēta Krievijas tūristu acīs

© Sputnik / Sergey MelkonovНовогодняя Рига сияет огнями
Новогодняя Рига сияет огнями - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas pilsētu starpā 2019.gadā Krievijas tūristu vidū īpaši populāra boja Tivatas kūrortpilsēta Melnkalnē, otro vietu ieņēmusi Prāga, trešajā vietā – Rīga.

RĪGA, 3. janvāris — Sputnik. Rīga kļuvusi par trešo populārāko Eiropas pilsētu, kurp devās Krievijas iedzīvotāji 2019.gadā, un piekāpusies tikai Prāgai un Tivatas pilsētai Melnkalnē. Populārākos lidojumu virzienus ceļotāju vidū no Krievjas 2019.gadā nosauca servisa Tutu.ru eksperti.

Saskaņā ar servisa datiem, aptuveni 80% iedzīvotāju aizvadītajā gadā ceļoja pa Krieviju. Populārākais aviomaršruts bija Maskava-Simferopole. Šis reiss vidēji izmaksāja 11,4 tūkstošus rubļu (164 eiro), par 4% mazāk nekā gadu iepriekš.

Главная испанская рождественская елка на Puerta del Sol в Мадриде - Sputnik Latvija
Tūristiem piedāvāja neparastas idejas, kur sagaidīt Jauno gadu

Otro un trešo vietu ieņema Soči un Sanktpēterburga.

Starp maršrutiem uz Eiropu populārākā izrādījās Tivatas kūrortpilsēta Melnkalnē. Biļetes no Maskavas un atpakaļ Krievijas iedzīvotājiem vidēji izmaksāja 22 tūkstošus rubļu (317 eiro).

Otro un trešo vietu reitingā ieņēma Prāga un Rīga.

Servisa dati liecina, ka pērn tūrisma braucieniem tuvējās ārzemes izvēlējās 12% Krievijas iedzīvotāju, tālās – 8%.

Starp tālajām ārvalstīm ceļotāji no Krievijas 2019.gadā visbiežāk apmeklēja Turciju. Starp tuvējām ārvalstīm populārākais virziens bija Maskava-Erevāna.

Ziņu lente
0