Krievijas Aizsardzības ministrija plāno palielināt hiperskaņas raķešu ātrumu

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasМногоцелевой истребитель МиГ-31 с гиперзвуковой ракетой "Кинжал"
Многоцелевой истребитель МиГ-31 с гиперзвуковой ракетой Кинжал - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmā informācija par jaunajām raķetēm Krievijas bruņojuma sistēmās parādījās pērnā gada pavasarī, kad valsts prezidents nāca klajā ar vēstījumu Federālajai sapulcei.

RĪGA, 29. decembris – Sputnik. Krievijas bruņojuma sistēmu speciālisti plāno palielināt hiperskaņas raķešu "Kinžal" un "Cirkon" maksimālo ātrumu. Aprēķini liecina, ka tas pārsniegs desmit mahus (skaņas ātrumus), informēja Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Aleksejs Krivoručko, vēsta Sputnik Lietuva.

"Hiperskaņas bruņojuma paraugi tiek izstrādāti lietošanai gan no nesējiem gaisā (komplekss "Kinžal"), gan arī uz zemes un jūrā ("Cirkon". Joprojām turpinās darbs pie kritiskajām tehnoloģijām, kas nodrošina lidojuma ātruma (vairāk nekā 10M trajektorijā), tāluma, tēmēšanas precizitātes palielināšanu," viņš atklāja intervijā avīzei "Krasnaja zvezda".

Запуск ракеты комплекса Авангард с гиперзвуковым боевым блоком - Sputnik Latvija
Hiperskaņas komplekss "Avangard" stājies kaujas dežūrā

Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins pastāstīja, ka jaunā kuģu raķete "Cirkon" pārvietosies ar ātrumu līdz 9M, kā arī plāniem izstrādāt tās versiju darbam no sauszemes.

Pirmo informāciju par "Kinžal" un citām jaunajām Krievijas bruņojuma sistēmām parādījās pērnā gada pavasarī, kad valsts prezidents nāca klajā ar vēstījumu Federālajai sapulcei.

Viņš akcentēja, ka hiperskaņas raķete absolūti droši pārvarēs visas esošās pretgaisa un pretraķešu aizsardzības sistēmas un varēs nogādāt kodolgalviņas un konvencionālos lādiņus līdz divu tūkstošu kilometru attālumā.

Vēlāk kļuva zināms, ka ar jaunajām raķetēm tiks aprīkoti modernizētie iznīcinātāji-pārtvērēji MiG-31K. Šī gada sākumā tika ziņots, ka lidotāji organizējuši šaušanas mācības ar minētajām raķetēm un trāpījuši mērķī tūkstoš kilometru attālumā.

Ziņu lente
0