Putins atspēkoja apgalvojumu, ka Krievija "dzīvo uz padomju bāzes"

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции, 19 декабря 2019
Президент РФ Владимир Путин на большой ежегодной пресс-конференции, 19 декабря 2019 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins ar konkrētiem piemēriem atspēkoja apgalvojumus par to, ka Krievija joprojām "dzīvo uz padomju bāzes".

RĪGA, 19. decembris - Sputnik. Kļūdās tie, kas uzskata: Krievija pastāv, pateicoties pamatiem, kas palikuši kopš Padomju Savienības laikiem, norādīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins lielās ikgadējās preses konferences ietvaros.

Krievijas valsts vadītājs ar konkrētiem piemēriem atspēkoja apgalvojumus par to, ka Krievija joprojām "dzīvo uz padomju bāzes".

Молоко на фермерском хозяйстве  - Sputnik Latvija
Krievija ir līdzās, bet pārdot nevar: zemnieki vēlas palielināt likmes

"2000.gadu sākumā tika radīti 75% tagadējās ražošanas jaudas pārstrādes rūpniecībā. Uzbūvētas trīs jaunas lidostas, 12 jaunas stacijas. Dubultojies federālo trašu skaits, to garums pieaudzis līdz 80 tūkstošiem kilometru no agrākajiem 39 tūkstošiem," konstatēja Putins.

Prezidents nosauca vēl vienu spilgtu piemēru – Krievijas lauksaimniecību.

"Padomju Savienība iepirka labību, bet Krievija tagad ir lielākais kviešu piegādātājs pasaules tirgū. Pārdošanas apjoma ziņā Maskava apsteigusi ASV un Kanādu. Eksports pieaudzis vairākkārt," akcentēja Putins.

Prezidents arī atgādināja, ka visas Padomju Savienības ostas gadā pārkrāvušas 600 miljonus tonnu kravu. "Patlaban Krievijas ostas pārkrauj 1 miljardu 104 miljonus tonnu kravu gadā," informēja Putins.

Viņš atgādināja, ka Krievijā strādā 600 jaunas atradnes. "Darbu sākuši astoņi jauni energobloki, nopietns izrāviens panākts hidroenerģētikā," uzskaitīja valsts vadītājs.

Tas pats ir sakāms par katru nozari, noslēgumā piebilda Vladimirs Putins.

Ziņu lente
0