Vilciens Sanktpēterburga – Berlīne ies caur Rīgu

CC BY-SA 3.0 / Philipp Hertzog / Riga centralstationЖелезнодорожная станция Рига-Пассажирская
Железнодорожная станция Рига-Пассажирская - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vilcienā Sanktpēterburga – Kaļiņingrada – Berlīne, kurš ies caur Latviju, plānots paredzēt Kaļiņingradas iedzīvotājiem tādu pašu vienkāršotu dokumentu Latvijas robežas tranzīta šķērsošanai, kā tas ir Lietuvas virzienā.

RĪGA, 30. novembris – Sputnik. Krievijas un Latvijas dzelzceļa uzņēmumi turpina strādāt pie vilciena Sanktpēterburga – Kaļiņingrada maršruta pagarināšanas līdz Berlīnei, tiek ziņots Kaļiņingradas apgabala valdības mājaslapā.

Kaļiņingradas apgabala infrastruktūras attīstības ministre Jeļena Djatlova 29. novembrī tikās ar delegāciju no Latvijas. Sanāksmē piedalījās arī Latvijas Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis un abu valstu transporta uzņēmumu pārstāvji.

"Maršruts Sanktpēterburga – Kaļiņingrada – Berlīne ir visekonomiskāk pamatots, un abas puses ir ieinteresētas tā realizācijā. Nepieciešams saskaņot kustības grafiku, robežas šķērsošanas laiku, kā arī jāparedz Kaļiņingradas iedzīvotājiem tāds pats vienkāršots dokuments Latvijas robežas šķērsošanai tranzītā, kā tas ir Lietuvas virzienā," sacīja Djatlova.

Латвийская железная дорога. Дизель поезд - Sputnik Latvija
Visam uzliktas sankcijas: Latvijas nevar nopirkt KF detaļas vilcienu remontam

Patlaban tiešās dzelzceļu satiksmes starp Sanktpēterburgu un Berlīni nav – vilcieni iet ar divu stundu pārsēšanos Maskavā, kopumā ceļš aizņem 32 stundas. No Berlīnes uz Kaļiņingradu var nokļūt caur Baltkrieviju un Lietuvu – 37 stundās ar divām pārsēšanās reizēm. Savukārt vilcieni no Pēterburgas līdz Kaļiņingradai iet apvedceļā caur Baltkrievijas Vitebsku, ceļš aizņem ap 24 stundām.

No 2003. gada decembra no Kaļiņingradas līdz Berlīnei pa tiešo varēja nokļūt ar "Kaļiņingradas vagonu", kurš tika iekļauts vilciena sastāvā Varšava – Berlīne. Taču 2009. gadā Polija kompānija Intercity atcēla šo vilcienu ekonomisku iemeslu dēļ. No 2010. gada maija līdz 2013. gada rudenim "Kaļiņingradas vagona" satiksme tika atjaunota vien vasaras periodā.

Reģionālās valdības preses dienestā norādīja, ka tikšanās laikā tika apspriesta arī pasažieru vilciena Kaļiņingrada - Pēterburga maršuta izmaiņas. Šobrīd vilciena laiks ceļā sastāda 27 stundas 56 minūtes. Tā samazināšanas nolūkos Krievijas un Latvijas dzelzceļa uzņēmumi izskata variantu izstrādāt jaunu maršrutu, kurš ies caur Sovetsku, Šauļiem, Rīgu, Rēzekni, Pleskavu. Laiks ceļā sastādīs 19 stundas 35 minūtes.

Ziņu lente
0