KF ārlietu ministrs komentēja WADA rekomendācijas Krievijas jautājumā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasБрифинг главы МИД РФ Сергея Лаврова
Брифинг главы МИД РФ Сергея Лаврова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
WADA Atbilstības komiteja ieteica atstādināt Krieviju no starptautiskajām sacensībām uz četriem gadiem.

RĪGA, 26. novembris — Sputnik. Maskava ir apņēmusies aizstāvēt "nepieciešamību sākt godīgas sarunas", teica Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, komentēja WADA rekomendāciju atzīt RUSADA par neatbilstošu antidopinga kodeksam, vēsta RIA Novosti.

"Ir tādi cilvēki, kas vēlas nostādīt Krieviju aizsardzības stāvoklī, apsūdzētās stāvoklī. Pie tam, pēc būtības, apsūdzētas visās lietās, lai kāda starptautiskās dzīves joma tiktu ņemta: konflikti, ekonomika, enerģētika, gāzesvadi (..) visur Krievija kaut ko pārkāpj vai dara kaut ko tādu, kas nav izdevīgi kādai atsevišķai vai vairākām rietumvalstīm," teica ministrs.

Viņš pauda pārliecību, ka nevajag izdarīt pārsteidzīgus secinājumus, jo Pasaules antidopinga aģentūras lēmumi vēl nav galīgi, tos vēl izskatīs izpildkomiteja.

WADA rekomendācijas

Iepriekš WADA Atbilstības komiteja ieteica atstādināt Krieviju no starptautiskajām sacensībām uz četriem gadiem: aizliegt uzņemt lielos turnīrus, atņemt izlasei iespēju uzstāties ar savas valsts karogu, sacensībās pielaist tikai "tīros" sportistus.

Galīgo lēmumu WADA izpildkomiteja pieņems 9. decembrī.

Логотип Всемирного антидопингового агентства (ВАДА) - Sputnik Latvija
Viedoklis
Krievu sporta baisākais murgs. Ar ko draud WADA ziņojums

Pasaules Antidopinga aģentūra jau atņēma RUSADA statusu 2015. gadā. To izdevās atjaunot tikai 2018. gada septembrī ar noteikumu, ka WADA ekspertiem tiks uzrādīta Maskavas Antidopinga laboratorijas datu bāze. Tagad Krieviju tur aizdomās par manipulācijām ar šīm ziņām: pēc komitejas domām, janvārī iesniegtā datu bāze atšķiras no WADA rīcībā esošās.

Krievija sniedza izsmeļošas atbildes uz 31 jautājumu šajā lietā. Pagājušajā nedēļā Atbilstības komiteja tās izskatīja līdz ar ekspertu atskaitēm un rekomendēja atņemt RUSADA statusu.

Ziņu lente
0