Ukrainas kuģu nodošanu Krimā nosauca par signālu Zeļenskim

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasЗадержанные украинские корабли доставлены в порт Керчи
Задержанные украинские корабли доставлены в порт Керчи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krimas parlamenta deputāts norādīja, ka sagaida no Krimas atbildes soļus, starp kuriem varētu būt ūdens padeves atjaunošana no Dņepras Ziemeļkrimas kanālā.

RĪGA, 18. novembris — Sputnik. Pirms gada aizturēto Ukrainas kara kuģu nodošana Kijevai signalizē par vēlmi salīgt mieru, norādīja Krimas parlamenta Tautas diplomātijas un starpnacionālo attiecību komitejas priekšsēdētājs Jurijs Gempels, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš informācijas avots pussalas varasiestādēs informēja, ka kuteri "Nikopoļ" un "Berdjansk", kā arī velkonis "Jani Kapu" pamet piestātni Kerčā – tos plānots neitrālajos ūdeņos nodot Ukrainai.

"Tas ir loģiski pareizs lēmums un nopietns signāls Ukrainas valdībai ar prezidentu priekšgalā. (..) Tas ir nopietns Krievijas Federācijas solis ar mērķi (..) sakārtot labas partnerattiecības, kā arī meklēt kopīgu izpratni aktuālos starptautiskajos jautājumos," politiķis teica sarunā ar RIA Novosti.

Viņš norādīja, ka sagaida no Krimas atbildes soļus, starp kuriem varētu būt ūdens padeves atjaunošana no Dņepras Ziemeļkrimas kanālā.

Provokācija Kerčas šaurumā

Iepriekš vēstīts, ka 2018. gada novembrī Krievijas robežsargi aizturēja trīs Ukrainas Jūras spēku kuģus: bruņotos kuterus "Nikopoļ" un "Berdjansk", kā arī velkoni "Jani Kapu" pēc iebrukuma Krievijas teritoriālajos ūdeņos Melnajā jūrā.

Pēc atteikšanās pakļauties likumīgajām prasībām apstāties Krievijas krasta apsardze atklāja uguni pa pārkāpējiem.

Задержанные украинские корабли доставлены в порт Керчи - Sputnik Latvija
Mediji informēja, kad Krievija nodos Ukrainai aizturētos kuģus

Rezultātā peldlīdzekļi tika nogādāti Kerčas ostā, pret to ekipāžām – Ukrainas kara jūrniekiem un UDD darbiniekiem tika ierosināta krimināllieta, un tiesa sankcionēja viņu arestu.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins notikušo nosauca par iepriekš izplānotu provokāciju, kas saistīta ar Petro Porošenko zemo reitingu prezidenta vēlēšanu priekšvakarā.

2019. gada septembrī arestētie tika nodoti Ukrainai saskaņā ar Maskavas un Kijevas vienošanos par notiesāto un aizturēto personu apmaiņu.

Ziņu lente
0