Krievijas Valsts dome fiksējusi ārvalstu iejaukšanās gadījumus KF lietās

© Sputnik / Aleksey Druzhinin / Pāriet pie mediju bankasКупола храма Василия Блаженного на Красной площади в Москве
Купола храма Василия Блаженного на Красной площади в Москве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas parlamentā iesniegti dati par ārvalstu iejaukšanos KF iekšējās lietās.

RĪGA, 16. novembris — Sputnik. Krievijas Valsts domē notikusi komisijas sēde, kas izmeklē ārvalstu iejaukšanās faktus Krievijas iekšējās lietās. Iejaukšanās fakti fiksēti 17 reģionos, vēstīja Krievijas parlamenta preses dienests.

Komisijas priekšsēdētājs Vasilijs Piskarjovs informēja, ka mēģinājumi iejaukties Krievijas iekšpolitiskajos procesos veikti no 12 Eiropas valstu un ASV puses. Pie tam šāda veida darbība īstenota ar 50 juridisko un fizisko personu starpniecību, arī no Krievijas organizāciju un pilsoņu puses, kas strādājuši par naudu no ārzemēm, vēsta Sputnik Igaunija.

Politiķis pastāstīja arī par speciālām nometnēm un bāzēm, kurās par rietumvalstu sponsoru līdzekļiem apmācīti līderi nelikumīgo masu protesta akciju organizācijai. Pie tam, pēc Piskarjova vārdiem, ārvalsrtu aģenti vāc informāciju Krievijas reģionos, lai izmantotu to starpnacionālā, reliģiskā un cita veida naida kurināšanai.

"Rit aktīva darbība no vēstures izkropļošanas viedokļa, it īpaši Uzvaras 75.gadadienas priekšvakarā," piebilda KF Valsts domes deputāts.

Zināms, ka pēc PSRS sabrukuma vairākās pēcpadomju valstīs sāka parādīties no ārzemēm finansētas nevalstiskās organizācijas. To aktivitāte strauji pieauga, kad Krievijā pie varas nāca Vladimirs Putins, kurš, atšķirībā no viņa priekšgājēja Borisa Jeļcina, sāka īstenot neatkarīgu ārpolitiku un stiprināt XX gs. 90.gados sagrauto ekonomiku.

Государственная Дума РФ - Sputnik Latvija
Nelieniet, kur nevajag: KF atbildēja uz ASV aicinājumu ieviest sankcijas "par mītiņiem"

Īpašu uzmanību NVO kuratori velta jauniešiem, jo uzskata to par galveno spēku situācijas destabilizācijai viņiem vajadzīgajās valstīs, ieskaitot Krieviju. Piemēram, oktobra beigās Prāgas pilsoniskais centrs organizēja Kišiņevā četras dienas ilgu konferenci CampСamp2019. Centrs saņem finansējumu no ASV budžeta, kas piešķirts atbilstoši likumam "Par pretdarbību Amerikas pretiniekiem ar sankciju palīdzību".

Pasākums Moldovas galvaspilsētā sapulcēja vairāk nekā trīssimt dalībniekus no pusotra desmita Eiropas un Āzijas valstu. Diskusiju gaitā uzaicinātie "profesionāļi" stāstīja par piespiedu varas maiņu savās valstīs un pretsparu "Krievijas ietekmei".

Ziņu lente
0