Gubernators piedāvā piešķirt prēmiju par Kaļiņingradas ieņemšanas plānu

© Sputnik / Игорь ЗарембоВид на городской квартал "Рыбная деревня" в Калининграде
Вид на городской квартал Рыбная деревня в Калининграде  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Aļihanova domām, reģiona ieņemšanas scenārijs vairāk līdzinās fantastikas žanra stāstam, nekā reālajā pasaulē iespējamajiem notikumiem.

RĪGA, 27. oktobris – Sputnik. Kaļiņingradas apgabala gubernators Antons Aļihanovs intervijā RBK salīdzināja "ar bulvāru fantastiku" Džeimstaunas fonda vecākā zinātniskā darbinieka Ričarda Hukera ziņojumu par to, ka Krievija zaudēs savu eksklāvu konflikta gadījumā.

Aļihanovs norādīja, ka ASV ir slavenā "Nebula" prēmija, kas tiek piešķirta labākajam fantastikas žanra stāstam, un Kaļiņingradas ieņemšanas plāni ir tieši no šīs sērijas.

"Tas ir kaut kas no fantastikas jomas, turklāt no bulvāru fantastikas žanra. Man radies iespaids, ka tur ir sapulcējušies nevis eksperti, bet gan cilvēki, kuri veido bulvāru nostāstus," paziņoja gubernators.

Бомбардировщик B-52 - Sputnik Latvija
Kā Krievija atbildēja uz ASV bumbvedēja imitēto uzbrukumu Krimai

Kara scenāriju Baltijā Jamestown Foundation mājaslapā publicēja Ričards Hukers. Viņš balstījās uz tā, ka Krievija mēģinās īstenot ierobežotu militāro operāciju Lietuvas, Latvijas un Igaunijas ieņemšanai.

Viņš izteica domu, ka Krievijas uzbrukums Rīgai iestigs Daugavpilī, savukārt konfliktā izrādīsies iesaistītas arī Somija un Zviedrija. Tāpat viņš norādīja, ka bez Kaļiņingradas ieņemšanas vara reģionālajā gaisa telpā nav iespējama.

Konflikta sākuma iemeslus Hukers nenosauca. Tikmēr pēdējā laikā NATO pastiprina savu klātbūtni Krievijas robežu tuvumā. Maskavā norādīja, ka militāro kontingentu skaits palielinājies septiņas reizes. Alianse attaisno to ar to, ka it kā ir pieauguši "Krievijas draudi". Taču KF jau vairākkārt paziņojusi, ka negrasās nevienam uzbrukt.

Ziņu lente
0