Krievija pavēr robežas: Latvijas pilsoņi varēs paplašināt ceļojumu karti ar e-vīzu

© Sputnik / Константин Чабалов "Родина-мать зовет!" - центр памятника-ансамбля "Героям Сталинградской битвы"
Родина-мать зовет! - центр памятника-ансамбля Героям Сталинградской битвы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Elektroniskā vīza ļaus ārzemju tūristiem līdz 16 dienām atrasties populārākajās Krievijas pilsētās: ar šo jautājumu nodarbojas KF ĀM.

RĪGA, 20. oktobris – Sputnik. Krievijas ĀM sākusi gatavot īstermiņa tūristu elektroniskās vīzas projektu, vēsta RIA Novosti.

Projekts ļaus ārzemju tūristiem atrasties populārākajās Krievijas pilsētās līdz pat 16 dienām. Dokumentā, publicētā Federālajā normatīvo tiesību aktu projektu portālā, teikts, ka šī iespēja būs pieejama ārzemniekiem no 2021. gada 1. janvāra.

Повседневная жизнь - Sputnik Latvija
Elektroniskās vīzas uz Pēterburgu ir ļoti populāras Latvijā un Igaunijā

Turklāt elektroniskā vīza tiks ieviesta vienlaikus visās tūristu pieprasītākajās Krievijas pilsētās. Ieceļošanas un uzturēšanās režīms valstī kļūs elastīgāks.

Patlaban ieceļot Krievijā ar elektronisko vīzu var tikai caur Vladivostokas un Tālo Austrumu federālā apgabala, Kaļiņingradas apgabala, Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala robežkontroles punktiem.

Vērts atgādināt, ka oktobra sākumā Krievija un Latvija veica savstarpējas ārlietu ministriju konsultācijas par vienošanās Krievija-ES piemērošanu par vienkāršotu vīzu izsniegšanu. Konsultāciju gaitā tika apspriesta līguma īstenošana par pierobežas teritoriju iedzīvotāju braucienu vienkāršošanu un elektronisko vīzu pilotprojektu.

Uz Krieviju ar e-vīzu

Savukārt jūlijā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu par elektronisko vīzu režīma ieviešanu Sanktpēterburgas un Ļeņingradas apgabala teritorijā, sākot ar 2019. gada 1. oktobri. Septembra sākumā premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apstiprināja sarakstu – 53 valstis, kuru pilsoņi var apmeklēt Ļeņingradas apgabalu pēc jaunās sistēmas. Sarakstā iekļautas visas ES valstis.

Jau pirmajā dienā, kad tika sākta e-vīzu pieteikumu pieņemšana, iesniegumus nosūtīja aptuveni trīs tūkstoši cilvēku.

Паром компании Silja Line - Sputnik Latvija
Baltiju uztrauc Krievijas elektroniskās vīzas

Ārvalstnieki var noformēt vīzu Krievijas Ārlietu ministrijas mājaslapā ne vēlāk kā četru kalendāro dienu laikā pirms plānotā brauciena uz laiku līdz 30 dienām ar atļauto uzturēšanās laiku līdz astoņām diennaktīm. Konsulārā nodeva par e-vīzas noformēšanu netiek iekasēta.

Tāpat kopš 2019. gada 1. jūlija Krievija sākusi izsniegt bezmaksas elektroniskās vīzas uz Kaļiņingradas apgabalu 53 valstu pilsoņiem, tostarp Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pilsoņiem. Ziņots, ka no jūlija līdz augustam ārvalstu tūristi saņēma 10 tūkstošus elektronisko vīzu ieceļošanai Kaļiņingradas apgabalā.

No 2017. gada ar elektronisko vīzu Tālo Austrumu federālajā apgabalā var iebraukt 18 valstu pilsoņi. Sarakstā iekļauta Japāna, Ķīna, KTDR, Indija, Irāna, AAE, Turcija, Meksika, Singapūra. Nesen sarakstā pievienota Taivāna.

Ziņu lente
0