Politika

Rietumvalstu vēstnieki tiks izsaukti uz pārrunām par iejaukšanos vēlēšanās Krievijā

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasВиды Москвы
Виды Москвы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas senatori vēlas pieprasīt no rietumvalstu diplomātiem, it īpaši no ASV vēstnieka skaidrojumus par publikācijām vēstniecību oficiālajās vietnēs, kas provocēja Krievijas pilsoņu dalību nesankcionētās protesta akcijās.

RĪGA, 12. augusts — Sputnik. Krievijas Federācijas Padomes Valsts suverenitātes aizsardzības komisija iecerējusi izsaukt uz sēdi šī gada septembrī to rietumvalstu vēstniekus, kuru darbības iespējams vērtēt kā iejaukšanos Krievijas iekšpolitikā, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Informāciju par to sniedza komisijas locekle Ludmila Bokova un atzīmēja, ka absolūti noteikti tiks izsaukts ASV diplomātiskās misijas vadītājs.

Журналист Юрий Светов - Sputnik Latvija
Politologs: Baltijas valstu reakcija pēc nelegālajiem mītiņiem Maskavā ir neadekvāta

"Vairākās vēstniecību vietnēs tika publicēti paziņojumi ar Maskavā noritējušo nesankcionēto mītiņu maršrutu aprakstiem, un nebija saprotams, vai tie ir brīdinājumi savu valstu pilsoņiem, vai aicinājums piedalīties nekārtībās," norādīja senatore.

Viņa paskaidroja, ka to iespējams vērtēt kā iejaukšanos Krievijas iekšējās lietās, cita starpā – vēlēšanu procesā. Tas ir starptautisko normatīvo aktu pārkāpums.

Iepriekš ASV vēstniecība publicēja sociālajā tīklā Twitter detalizētu informāciju par nesankcionēto mītiņu, kas bija paredzēts šī gada 3.augustā.

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova uzsvēra: Maskava sniegs ASV un Vācijas valdībām informāciju par to, kā šo valstu diplomātisko misiju darbinieki iejaucas Krievijas iekšējās lietās, sniedzot informāciju par nesaskaņotajiem mītiņiem Maskavā.

Viņa piebilda, ka Krievija vērīgi seko publikācijām rietumvalstu medijos, un norādīja: Maskava necietīs ārvalstu mediju iejaukšanos Krievijas iekšējās lietās.

Несанкционированная акция в поддержку кандидатов в депутаты Мосгордумы - Sputnik Latvija
Nesankcionētā akcijā Maskavā aizturēti vairāk nekā tūkstoš cilvēki

ĀM pārstāve sniedza pierādījumus par Vācijas valsts finansējumu saņemošās televīzijas un radio kompānijas Deutsche Welle pieļauto iejaukšanos Krievijas iekšējās lietās. Runa ir par DW aicinājumiem maskaviešiem iziet pilsētas ielās un piedalīties varasiestādēs nesaskaņotajās protesta akcijās.

Maskavas pilsētas domes vēlēšanas notiks 8.septembrī. Vēlēšanu komisijas pielaida dalībai vēlēšanās 233 cilvēkus, 57 pieteikumi tika noraidīti (iepriekšējās vēlēšanās reģistrācija netika sniegta 107 kandidātiem). Pie tam, pārbaudot parakstus, Maskavas pilsētas vēlēšanu komisija konstatēja lielu skaitu pārkāpumu: 22 nereģistrētajiem kandidātiem sarakstos tika atrasti 339 mirušu cilvēku "paraksti", 29 – vairāk nekā 14 000 neesošu vēlētāju.

Ziņu lente
0