KF Valsts dome piedāvā ieviest bezmaksas augstāko izglītību vairākos reģionos

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Pāriet pie mediju bankasСтуденты университета
Студенты университета - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bezmaksas izglītība pierobežas zonās paaugstinās tās pievilcību.

RĪGA, 25. jūlijs – Sputnik. Krievijas Valsts domē piedāvā ieviest bezmaksas augstāko izglītību reģionos, kuri robežojas ar citām valstīm, vēsta RIA Novosti. Ar šādu iniciatīvu uzstājas Izglītības un zinātnes komitejas priekšsēdētāja vietnieks Boriss Černišovs.

Памятник Александру Пушкину в Риге - Sputnik Latvija
Augstākā izglītība krievu valodā: Latvija nometa, Lietuva noķēra

Vēstulē zinātnes un augstākās izglītības ministram Mihailam Kotjukovam viņš izteica viedokli, ka abiturienti cer ne vien uz kvalitatīvāku augstāko izglītību, bet arī uz turpmākās darbiekārtošanās perspektīvu, tādēļ izvēlas pilsētu ar "spēcīgu augstskolu".

"Tā ir izveidojusies situācija, ka jaunieši vai viņu vecāki vai nu tērē visu esošo naudu studiju apmaksai tur, vai arī cenšas iekļūt budžeta kvotā," teikts vēstulē, kuras kopija ir RIA Novosti rīcībā.

Ja izglītība pierobežas zonās būs bezmaksas, tas paaugstinās tās pievilcību, paziņoja deputāts.

Tad, pēc Černišova domām, pēc studiju pabeigšanas vietējo augstskolu absolventi, visticamāk, paliks tur strādāt. Tas palīdzēs apkarot jauniešu aizplūšanu no attāliem reģioniem.

Tāpat viņš piedāvāja palielināt kvotas šo reģionu augstskolās ārvalstu krievvalodīgajiem.

"Lielākā daļa izglītību ieguvušo jauniešu atgriezīsies mājās, iegūstot cieņu pret Krievijas politiskajām idejām un kultūras vērtībām, par kurām viņi stāstīs savā dzimtenē, ceļot mūsu valsts imidžu un veidojot pozitīvu sabiedrības viedokli," uzskata deputāts.

Ziņu lente
0