"Nedz auksti, nedz karsti ": Krimā atbildēja uz Skyscanner darbības izbeigšanu

© Sputnik / Alexey Malgavko / Pāriet pie mediju bankasМужчина едет на электромопеде по набережной в Севастополе
Мужчина едет на электромопеде по набережной в Севастополе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Skyscanner pārtrauc biļešu pārdošanu uz Krimu, taču kompānijā nespēja paskaidrot šāda lēmuma iemeslu.

RĪGA, 30. jūnijs – Sputnik. Britu aviobiļešu meklēšanas sistēmas Skyscanner darbības izbeigšana Krimā nerada būtiskus riskus reģionam, paziņoja Krimas parlamenta Sanatoriju un kūrortu kompleksa un tūrisma komitejas priekšsēdētājs Aleksejs Čerņaks, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš izdevums "Kommersant" paziņoja, ka viena no pasaulē lielākajām aviobiļešu meklēšanas sistēmām Skyscanner pārtraukusi biļešu tirdzniecību uz Krimu. Taču kompānijā nespēja paskaidrot šāda lēmuma iemeslu. Aviobiļetes uz Simferopoles lidostu pārstāja parādīties meklēšanas sistēmā kopš 28. jūnija. RIA Novosti korespondents pats personīgi pārliecinājās par biļešu iegādes neiespējamību. Meklējot avio maršrutu uz Simferopoli, meklēšanas sistēma uzrāda: "Atvainojiet, atrasti 0 rezultātu."

"Lielu pastāvīgu organizētu ārvalstu tūristu grupu Krimā nav, savukārt vietējie tūristi lieliski zina, kā nokļūt Krimā arī bez britu sistēmas palīdzības, tādēļ būtisku risku sakarā ar darbības izbeigšanu ar Krimas reģionu nav. Vai tā ir tehniska ķibele viņu pusē vai reakcija uz sankcijām – Krimai no tā nedz auksti, nedz karsti. Mēs jau esam pieraduši pie šādām lietām un sen esam pielāgojušies. Visi zina, kā jābrauc un kā nokļūt Krimā," pastāstīja Čerņaks RIA Novosti.

Turklāt pēc viņa sacītā, ārvalstu tūristi, kuri brauc uz Krimu paši, jau sen izmanto tūrisma kompāniju pakalpojumus, kuras palīdz viņiem organizēt vizīti.

"Ar savu lēmumu Skyscanner sniedz iespēju citām meklēšanas sistēmām ieņemt nišu un līdz ar to atņemt sev noteiktu ienākumu daļu," pateica Čerņaks.

Skyscanner ir Interneta informācijas meklēšanas sistēma par avioreisiem pēc dažādiem kritērijiem. Tā strādā 30 valodās, tostarp krievu valodā. Servisa galvenais birojs atrodas Edinburgā (Lielbritānija).

Ziņu lente
0