Politika

"Pagaidīsim, kamēr viņi nobriedīs": Putins paziņoja par KF gatavību dialogam ar ASV

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин отвечает на вопросы россиян в ходе прямой линии
Президент РФ Владимир Путин отвечает на вопросы россиян в ходе прямой линии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas līderis uzsvēra, ka Vašingtonai pašai ir jāizlemj, vai tai ir jāattīsta attiecības ar Maskavu.

RĪGA, 24. jūnijs – Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, Maskava ir gatava dialogam ar Vašingtonu, taču amerikāņiem pašiem jāizlemj, vai viņiem ir vai nav jāattīsta attiecības ar Krieviju, vēsta Sputnik Lietuva.

Par to Krievijas līderis pateica NTV ēterā.

Putins uzsvēra, ka ASV un Krievijai ir savi priekšstati par to, kā tiek risināti vieni vai otri jautājumi, taču bez dialoga rast konsensu nav iespējams.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV aicina sākt puču, lai glābtu valsti no Putina

"Tāpēc, kolīdz viņi [Amerikas varasiestādes] būs gatavi, – lūdzu, mēs ar prieku attīstīsim šīs attiecības. <…> Lai viņi paši izlemj, vai viņiem ir vai nav jāattīsta attiecības ar Krieviju. Ja dialogs viņiem ir nepieciešams – lūdzu, mēs esam gatavi. Ja nē – mēs pagaidīsim, kamēr viņi nobriedīs," pateica viņš.

Tiešās līnijas laikā ar Krievijas iedzīvotājiem Krievijas prezidents atzīmēja, ka dialogs ar ASV vienmēr ir pieprasīts un Krievija tam ir gatava. Taču, pēc Putina vērtējuma, ASV vēlēšanu kampaņas sākuma fonā Maskavas un Vašingtonas attiecībās joprojām "viss nebūs tik vienkārši".

Krievijas un Rietumu attiecības krasi pasliktinājās 2014. gadā, kad ES, ASV un dažas citas valstis ieviesa sankcijas pret Maskavu, nepamatoti apsūdzot to par "iejaukšanos" iekšējā konfliktā Ukrainas austrumos un it kā "nelikumīgi" pievienojot sev Krimu.

Krievija bija spiesta spert atbildes soļus un vairākkārt uzsvēra, ka runāt sankciju valodā ir neproduktīvi.

Ziņu lente
0