Krievijas ĀM reaģēja uz Lietuvas Seima aicinājumu aizliegt Sputnik Lietuva

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasМинистерство иностранных дел России
Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava atzīmēja, ka vēlas uzzināt Briseles viedokli jautājumā par to, cik lielā mērā tāda "Lietuvas atklāta ņirgāšanās par vārda un mediju brīvību atbilst Eiropas demokrātiskajām vērtībām, ar ko tik ļoti lepojas ES".

RĪGA, 19. jūnijs - Sputnik. Lietuvā turpinās Krievijas mediju diskriminācijas kampaņa, un aģentūra Sputnik tiek atklāti vajāta, norādīja Krievijas Ārlietu ministrija, komentējot lietuviešu deputātu aicinājumus aizliegt piekļuvi ziņu aģentūras Sputnik Lietuva vietnei.

"Lietuvā turpinās Krievijas mediju diskriminācijas kampaņa, un aģentūra Sputnik, kuras darbība valstī norit stingri atbilstoši likumam un augstiem žurnālistikas standartiem, pat pakļauta atklātai vajāšanai," teikts Krievijas ĀM paziņojumā.

Iepriekš vēstīts, ka opozīcijas partijas "Tēvijas savienība-Lietuvas kristīgie demokrāti" locekļi Laurīns Kasčūns un Audronis Ažubalis ierosinājuši liegt piekļuvi ziņu aģentūras Sputnik Lietuva vietnei.

Не будешь смеяться над собой сам, над тобой посмеются другие - Sputnik Latvija
Viedoklis
Re:Baltica atmasko. Vārda brīvību Latvijā kontrolē specdienesti

KF ĀM atgādināja, ka maija beigās Viļņā tika aizturēts Sputnik Lietuva galvenais redaktors Marats Kasems, kam aizliegts iebraukt Lietuvā piecus gadus.

"Tamlīdzīgas represijas pret medijiem no Viļņas puses rupji pārkāpj starptautiskās tiesības viedokļa paušanas brīvības un informācijas vienlīdzīgas saņemšanas tiesību aspektā," uzsvēra ĀM.

Krievija aicināja EDSO pārstāvi mediju brīvības jautājumos Arlemu Dezīru un tiesībsargus reaģēt uz Lietuvas deputātu aicinājumiem aizliegt piekļuvi Sputnik Lietuva vietnei.

Pretenzijas uz galvenā rusofoba balvu

Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simoņana, komentējot ieteikumu aizliegt piekļuvi Sputnik Lietuva vietnei, paziņoja, ka uz tamlīdzīgām iecerēm ir grūti reaģēt.

"Es pat nezinu, kā mums Krievijā uz to reaģēt. Nevaram taču aizliegt lietuviešu vietnes," viņa teica sarunā ar RIA Novosti.

Aģentūra "Rossija segodņa" Lietuvas opozīcijas partijas locekļu iniciatīvu nodēvēja par kārtējo pieteikumu Eiropas galvenā rusofoba balvas saņemšanai.

"No Lietuvas puses tas ir kārtējais pieteikums Eiropas galvenā rusofoba balvai," teikts aģentūras preses dienesta komentārā.

Preses dienests konstatēja, ka runa ir par atklātas cenzūras ieviešanas mēģinājumu.

Baltijas valstu valdības jau vairākkārt kavējušas Krievijas mediju darbu. Krievijas ĀM norādīja, ka nepārprotamas pazīmes liecina par šo valstu koordinētajām darbībām.

Генеральный директор МИА Россия сегодня Дмитрий Киселев на IV Восточном экономическом форуме во Владивостоке - Sputnik Latvija
Vārda brīvības gals un Eiropas pārvērtības: Kiseļovs par "Rossija RTR" aizliegumu Latvijā

Sputnik Lietuva ir saskāries ar Lietuvas varasiestāžu spiedienu kopš darbības sākuma. Neskatoties uz to, vietnes auditorija pastāvīgi pieaug. Pērn portāla unikālo apmeklētāju skaits pieauga par 561,7%, līdz 575 tūkstošiem mēnesī. Sputnik Igaunija vietnes unikālo apmeklētāju skaits 2018.gadā pieaudzis par 173,8%, gandrīz līdz 815 tūkstošiem mēnesī, bet Sputnik Latvija vietnes apmeklētāju skaits audzis par 157,9% - līdz 831 tūkst. mēnesī.

Ziņu lente
0