Aizturēti lidmašīnu SSJ-100 reisi no Šeremetjevas uz Rīgu un Minsku

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasSukhoi Superjet 100
Sukhoi Superjet 100 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aviokompānijas "Aeroflot" lidmašīnas SSJ-100 reiss no Maskavas uz Rīgu 7. maijā tika aizkavēts, ņemot vērā deguma smaku. Šodien tika aizturēts reiss uz Minsku.

RĪGA, 8. maijs — Sputnik. Kompānijas "Aeroflot" reiss SU 2118 Maskava-Rīga 7. maijā pl. 22:55 tika aizturēts uz vairākām stundām. Piektais kanāls informēja, ka pasažieri bija satraukti, sajūtot deguma smaku salonā. Reisā vajadzēja doties lidmašīnai Sukhoi Superjet 100-95 no Šeremetjevas.

Telekanāls paziņoja, ka pasažieri, kurus satrauca smaka, tika izsēdināti no lidmašīnas pārbaudes laikā. Nekādi bojājumi netika konstatēti. Vairāki mediji informēja, ka lidmašīna aizvietota pret citu Sukhoi Superjet.

Šeremetjevas lidostas dati liecina, ka lidmašīna devusies ceļā nevis pl. 22:55, bet gan 8. maijā pl. 01:09. Lidmašīna sekmīgi piezemējās Rīgā pl.  02:47.

Šodien, 8. maijā, tāpat tika aizturēts "Aeroflot" reiss uz Minsku. Reisam SU 1830 bija jāsākas pl. 8.0. taču izlidošana atlikta līdz 12:00. Reisā plānots izmantot lidmašīnu Sukhoi Superjet 100-95. Telekanāla RTVi žurnālists Tihons Dzjadko, kurš lido ar šo reisu, pastāstīja, ka "Aeroflot" darbinieki paskaidrojuši pasažieriem: reiss aizkavējies tehnisku problēmu dēļ.

"Jā, tas ir Superjet. "Aeroflot" darbinieki citiem pasažieriem pastāstīja, ka aizkavēšanās radusies tehnisku problēmu dēļ," viņš pastāstīja savā lapā Twitter.

​Pēdējā laikā lidmašīnām Superjet pievērsta uzmanība, ņemot vērā traģēdiju 5. maijā Šeremetjevā – "Aeroflot" SSJ-100, kas devās no Maskavas uz Murmansku, atgriezās lidostā pēc 28 minūtes ilga lidojuma. Nosēžoties salūza šasiju statņi un aizdegās dzinēji.

Izmeklēšanas komiteja informēja, ka katastrofas rezultātā 41 cilvēks gājis bojā. Izdzīvojuši četri ekipāžas locekļi un 33 pasažieri.

Izmeklētāji izskata atšķirīgas incidenta versijas, kuru starpā ir nepietiekama pilotu, dispečeru un tehniskās apskates personāla kvalifikācija, kā arī lidmašīnas bojājumi un meteoroloģiskie apstākļi.

Ziņu lente
0