Krima gatavojas straujam ukraiņu tūristu pieplūdumam

© Sputnik / Maksim Blinov / Pāriet pie mediju bankasЗрители на 16-м международном музыкальном фестивале Koktebel Jazz Party
Зрители на 16-м международном музыкальном фестивале Koktebel Jazz Party - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krima joprojām Ukrainas pilsoņiem ir tuvākais, drošākais un pazīstamākais tūrisma reģions. Turklāt, ukraiņu tūristu skaitu ietekmēs arī notikušo prezidenta vēlēšanu rezultāti, pārliecināti Krimas parlamentā.

RĪGA, 28. aprīlis – Sputnik. Pieprasījums pēc atpūtas Krimā no ukraiņu tūristu puses šajā kūrorta sezonā pieaug, un ir gaidāms, ka pussalu apmeklēs vairāk nekā miljons atpūtnieku no Ukrainas.

Par to paziņoja RIA Novosti ar atsauci uz Krimas parlamenta Sanatoriju un kūrorta kompleksa un tūrisma komitejas vadītāju Alekseju Čerņaku.

"Krima joprojām Ukrainas pilsoņiem ir tuvākais, drošākais un pazīstamākais tūrisma reģions. Ja pērn pussalu apmeklēja apmēram miljons ukraiņu tūristu, tad šogad, ja seko esošajai dinamikai, viena miljona robeža tiks pārsniegta," paziņoja viņš.

Pēc Čerņaka sacītā, vizīšu skaita Krimā izaugsmi veicina arī neseno Ukrainas prezidenta vēlēšanu rezultāti:

"To veicinās vara maiņa valstī un pret Krieviju un Krimu naidīgi noskaņoto politiķu – Petro Porošenko un viņa nacionālistu komandas – aiziešana."

Viņš paziņoja, ka pēdējo gadu laikā ukraiņi atjaunojuši visus tūrisma sakarus ar Krimas reģionu.

Čerņaka prognozes netieši apstiprina Krimas FDD robežsardzes pārvaldē, pēc kuras datiem ukraiņu plūsma pussalā pieaugusi divas reizes pirms maija svētkiem.

Iepriekš Aleksejs Čerņaks darīja zināmu vienas atpūtas dienas izmaksas Krimā 2019. gada vasaras sezonā. Pēc viņa sacītā, tās sastādīs 2800 rubļu dienā (38,9 eiro).

Концерт в честь 5-летия воссоединения Крыма с Россией - Sputnik Latvija
Kam pieder Krima, jeb Latvijas neatzīšanas politikas spēle

Kā jau stāstīts, Krima kļuva par Krievijas reģionu pēc 2014. gada martā pussalas teritorijā organizētā referenduma, kurā 96,77% Krimas Republikas vēlētāju un 95,6% Sevastopoles iedzīvotāju pauda atbalstu reģiona iekļaušanai KF sastāvā.

Ukraina joprojām uzskata Krimu par savu, taču īslaicīgi okupētu teritoriju.

Krievijas vadība vairākkārt paziņojusi, ka Krimas iedzīvotāji demokrātiski, saskaņā ar starptautiskajām tiesībām un ANO Statūtiem nobalsoja par atgriešanos Krievijas sastāvā. Pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina sacītā, Krimas jautājums ir "slēgts neatgriezeniski".

Ziņu lente
0