Politika

Federācijas Padomē Lietuvu nolika pie vietas par Igaunijas prezidentes kritizēšanu

© STEPHEN JAFFE / AFPФлаги Эстонии, Латвии и Литвы (слева направо)
Флаги Эстонии, Латвии и Литвы (слева направо) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuva, kritizējot Igaunijas prezidenti par viņas vizīti Maskavā, uzvedas kā kaimiņus vērojošais "nama vecākais", paziņoja Krievijas senators Francs Klincevičs.

RĪGA, 21. aprīlis – Sputnik. Kritizējot Igauniju par tās prezidentes Kersti Kaljulaidas vizīti Maskavā, "Lietuva uzvedas kā nama vecākais", kura pienākumos ietilpst iemītnieku uzvedības uzraudzīšana, uzskata KF Federācijas Padomes Aizsardzības un drošības komitejas loceklis Francs Klincevičs, vēsta Sputnik Igaunija.

Pēc viņa domām, kuras viņš izteica savā Facebook lapā, tas, kurš uzticējis Lietuvai šādas funkcijas, acīmredzot, patiešām baidās, "Baltijas rusofobijas ēkā var parādīties plaisa".

© Sputnik / Яна Лапикова / Pāriet pie mediju bankasKF Valsts Domes vicespīkers Francs Klincevičs
Federācijas Padomē Lietuvu nolika pie vietas par Igaunijas prezidentes kritizēšanu - Sputnik Latvija
KF Valsts Domes vicespīkers Francs Klincevičs

Klincevičs piebilda, ka Maskava piekrīt tam, ka Baltijas valstu vienotība ir liels to nopelns, kura ir jāsaudzē.

"Taču šai vienotībai jābūt būvētai uz vesela pamata, ko Krievija arī aicina savus kaimiņus darīt," noslēgumā pateica senators.

Aizvakar Lietuvas ĀM vadītājs Lins Linkēvičs, komentējot Igaunijas prezidentes Kersti Kaljulaidas vizīti Krievijā, aicināja Igauniju saskaņot darbības, lai nesašķeltu Baltijas valstu vienotību, un uzmanīgi attiekties pret dialogu ar Maskavu. Tāpat viņš pasūdzējās, ka pirms brauciena Tallina nesniedza detalizētu informāciju par tikšanos ar Krievijas prezidentu, taču pauda cerību, ka Igaunija to vēlāk izdarīs.

Вид на Старый город - Sputnik Latvija
Lietuva aicina Igauniju saskaņot savas darbības un būt uzmanīgākai ar Krieviju

Kā jau iepriekš ziņots, prezidente Kersti Kaljulaida 18. un 19. aprīlī veica divu dienu darba vizīti uz Maskavu, kur pēc renovācijas atklāja Igaunijas vēstniecības ēku un tikās ar Krievijas līderi Vladimiru Putinu. Pārrunas ilga apmēram divarpus stundas.

Pēc tikšanās Kaljulaida pastāstīja, ka apsprieda ar Putinu ekonomiskās sadarbības iespējas starp Igauniju un Krieviju, kā arī ar Ukrainu un Gruziju saistītus jautājumus. Turklāt, viņa uzaicināja Vladimiru Putinu piedalīties Somugru tautu kongresā, kurš 2020. gadā notiks Tartu.

Savukārt Krievijas valsts vadītāja preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, komentējot tikšanās rezultātus, atzīmēja, ka par vienu no prezidentu sarunas priekšmetiem kļuva krievvalodīgās minoritātes stāvoklis Igaunijā un nepamatotas oficiālās Tallinas raizes drošības jomā.

Ziņu lente
0