Maskavā komentēja Latvijas prezidenta vārdus par "Krievijas savaldīšanu"

© Latvijas Valsts prezidenta kancelejaРаймондс Вейонис на востоке Украины, 25 ноября 2018 года
Раймондс Вейонис на востоке Украины, 25 ноября 2018 года - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Intervijā vācu žurnālam Spiegel Raimonds Vējonis paziņoja, ka Eiropai jāapvienojas Maskavas "savaldīšanai", kas rosina agresīvu politiku "ģeopolitisku mērķu sasniegšanai" un var uzbrukt kādai no kontinenta valstīm.

RĪGA, 10. marts – Sputnik. Federācijas Padomes Starptautisko lietu komitejas loceklis Sergejs Cekovs sarunā ar RT komentēja Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa paziņojumu par to, ka Eiropas valstīm jāapvienojas Maskavas "savaldīšanai", vēsta RIA Novosti.

Pēc viņa sacītā, kontinenta valstīm, tieši pretēji, vajadzētu veidot draudzīgas attiecības ar Krieviju, jo tieši rusofobijas politika ved tās pie nopietnām grūtībām.

Нефтеналивные терминалы в Вентспилсском свободном порту - Sputnik Latvija
Krievijā atbildēja Matīsam: Latviju soda par rusofobijas politiku

Senators pauda nožēlu, ka Rīga neapzinās dialoga svarīgumu ar Maskavu.

Savukārt Starptautiskā humanitāri-politisko pētījumu institūta eksperts Vladimirs Bruters nosauca sarunas par Krievijas draudiem par Baltijas "eksistences jēgu".

Tai pašā laikā Maskava nekad nav iejaukusies viņu politikā, atgādināja viņš.

"Baltijas valstis pastāvīgi rosina rusofobu politiku, lai pārliecinātu Eiropu, ka tās ir nepieciešamas kā sava veida norobežojoša barjera Maskavas ietekmes izplatībai."

Taču Eiropā daudzi runā par nepieciešamību sakārtot attiecības ar Krieviju, noslēgumā sacīja viņš.

Intervijā vācu izdevumam Spiegel Raimonds Vējonis paziņoja, ka Eiropai jāapvienojas Maskavas "savaldīšanai", kura rosina agresīvu politiku "ģeopolitisku mērķu sasniegšanai" un var uzbrukt kādai no kontinenta valstīm. Pēc viņa domām, Krievija "rada spēcīgu ietekmi uz valsts krievvalodīgajiem iedzīvotājiem", daži no kuriem piedalās protesta akcijās pret krievu skolu pāreju uz mācībām latviešu valodā.

Ziņu lente
0