Krievija izveidos jaunus aviācijas dzinējus importa analogu aizstāšanai

© Sputnik / Георгий Зимарев / Pāriet pie mediju bankasЛегкий вертолет санитарной авиации "Ансат"
Легкий вертолет санитарной авиации Ансат  - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunais vieglās aviācijas dzinējs, kuram jāparādās Krievijā jau nākamgad, aizvietos ārzemju analogus un samazinās atkarību no importa ražotājiem.

RĪGA, 9. marts – Sputnik. Krievijā noslēdzas mazizmēra turbovārpstas dzinēja (TVD) VK-800 izstrāde, kurš ir paredzēts ārzemju analogu aizvietošanai, raksta RT.

Kā paziņoja projekta vadošais konstruktors Vitālijs Loginovs, jauno dzinēju izstrādā "Urāla civilās aviācijas rūpnīcā" un "ODK-Kļimov", savukārt lidmašīnu, kura tiks aprīkota ar šo dzinēju, sertificēs jau nākamgad.

Telekanāls atzīmē, ka VK-800 sērijveida ražošanu uzsāks uzreiz pēc sertifikāta saņemšanas. Dzinēja salikšanu veiks zinātniski-ražojošais centrs "Lopatki. Kompressori. Turbini" pie Volokalamskas Maskavas apgabalā.

Первый пуск ракеты-носителя с космодрома Восточный - Sputnik Latvija
Krievijas prezidents nospraudis uzdevumu "Roskosmos" – apgūt Mēnesi

"OVD-Kļimov" uzsvēra, ka, tiek plānots, ka ar jaunākajiem dzinējiem aprīkos vieglos daudzmērķu helikopterus "Ansat", Ka-226, Ka-126, Mi-54, kā arī citus pašmāju helikopterus, kuros tiek izmantoti ārzemju dzinēji. Piemēram, "Ansat" aprīkoti ar amerikāņu PW-207K, savukārt Ka-226 – ar britu Rolls-Royce un franču Safran Helicopter Engines.

Pēc Krievijas pilota Vladimira Popova sacītā, jaunais dzinējs ļaus labot "bēdīgo situāciju", kura izveidojusies valstī 90. gados. Viņš pauda viedokli, ka Rietumu sankcijas pret Maskavu tikai piešķirs impulsu pašmāju ražošanas un importa aizvietošanas veicināšanai. Turklāt, uzskata Popovs, paaugstināsies vieglās klases aviācijas produkcijas pieprasījums no valsts pasūtītāju puses, tostarp no spēku struktūrvienībām.

Saskaņā ar telekanāla versiju, par galvenajām VK-800 priekšrocībām var kļūt pacelšanās jauda 900 zirgspēku apmērā, kā arī augsts taupīguma līmenis: īpatnējais degvielas patēriņš sastāda vien 0,179 kg/kWh, kas ir mazāk nekā ārzemju analogiem.

Turklāt, kā atzīmē RT, jaunais pašmāju dzinējs dos iespēju stimulēt vieglās aviācijas un iekšējo reģionālo pārvadājumu attīstību Krievijā.

Ziņu lente
0