Politika

Krievija apņēmusies noslēgt izmeklēšanu "Skripaļu lietā"

© Sputnik / Сергей ГунеевБрифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД РФ М. Захаровой - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Īsi pirms Solsberijas incidenta gadadienas, kura rezultātā tika saindēti Krievijas pilsoņi Sergejs un Jūlija Skripaļi, KF ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova atgādināja, ka arī Krievija izmeklē šo lietu.

RĪGA, 5. marts — Sputnik. Vakar apritēja gads kopš incidenta Solsberijā, kura rezultātā cietuši Krievijas pilsoņi Sergejs un Jūlija Skripaļi. Līdz pat šim laikam Lielbritānijas valdība nav iesniegusi nevienu ar pierādījumiem apstiprinātu versiju, pašus Skripaļus neviens nav redzējis, turklāt gandrīz visi pierādījumi ir iznīcināti, vēsta Sputnik Igaunija.

Tomēr stāsts par Krievijas izlūkdienesta bijušā virsnieka Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu tiks novesta pie loģiskām beigām, jo Krievija sākusi savu izmeklēšanu, atgādināja Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

Флаг Великобритании на фоне часов Биг Бен в Лондоне - Sputnik Latvija
Britu mediji papildinājuši "Skripaļa lietu" ar jauniem figurantiem

"Rit mūsu pašu izmeklēšana. Un to aizmirst nevajag. Ja kādam kaut kur Rietumos, Lielbritānijā, Vašingtonā vai Briselē šķiet, ka Krievija cenšas nobremzēt šo jautājumu, viņi pieļauj kļūdu. Mēs esam pieklājīgi un pacietīgi cilvēki. Šo abu faktoru kombinācija var kļūt liktenīga dažiem skeptiķiem," – viņas teikto citēja RIA Novosti.

Lielbritānijas kārtībsargājošajām iestādēm un Terēzas Mejas valdībai nav nekādu Krievijas vainas pierādījumu, citādi tie jau sen būtu uzrādīti, uzsvēra diplomāte. "Nekā nav. Ir provokatīva darbība – nekaunīga, rupja, ledaina, bez jebkādām šaubām. Taču tas ir ļoti svarīgi, ja tu starptautiskajā arēnā tēlo ar masku vai uzvelc simtprocentīgas pārliecības masku. Tas iedvesmo. Tas ļauj visiem pārējiem tieši tāpat izjust pārliecību par to, kas tev tiek piedāvāts. To visu Londona gada laikā veikusi. Bet mēs tagad pāriesim pie faktiem," – uzsvēra Marija Zaharova.

Iepriekš jau vēstīts, ka 2018. gada 4. martā Solsberijas pilsētā bezsamas stāvoklī tika atrasts Krievijas izlūkdienesta bijušais virsnieks Sergejs Skripaļs (viņš strādāja britu izlūkdienestu labā) un viņa meita Jūlija. Britu varasiestādes paziņoja, ka viņi esot saindēti ar it kā Krievijā ražotu nervus paralizējošu gāzi.

Путин о подозреваемых в деле Скрипалей - Sputnik Latvija
Video
Putins: Maskavai zināmi "Skripaļu lietā" aizdomās turamie

Neskatoties uz sākotnējiem paziņojumiem par indīgās vielas letālajām sekām, Skripaļi izdzīvojuši. Jūlija tika izrakstīta no slimnīcas pagājuša gada aprīļa vidū, Sergejs – mēnesi vēlāk. Kopš tā laika neviens viņus nav redzējis. Krievijas vēstniecība uzskata, ka Krievijas pilsoņi Sergejs un Jūlija Skripaļi vardarbīgi aizturēti Lielbritānijā.

Londona uzskata, ka par Skripaļu saindēšanu ar vielu A234 vainojama Krievijas valsts, taču Maskava to kategoriski noraida. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs norādīja, ka "Skripaļa lieta" izjūk acu priekšā, jo nav nekādu pierādījumu, kas apliecinātu Krievijas vainu.

Ziņu lente
0