Peskovs komentēja skandālu par viņa meitas stažēšanos Eiropas Parlamentā

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniene paziņoja, ka Krievijas prezidenta preses sekretāra meitas Jeļizavetas Peskovas stažēšanās EP nav pieļaujama.

RĪGA, 27. februāris – Sputnik. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka viņa meitas Jeļizavetas stažēšanās Eiropas Parlamentā ir parasta studiju prakse, un pievērsa uzmanību tam, ka šis jautājums neattiecas uz viņa dienesta pienākumiem.

© Sputnik / Владимир Федоренко / Pāriet pie mediju bankasJeļizaveta Peskova
Peskovs komentēja skandālu par viņa meitas stažēšanos Eiropas Parlamentā - Sputnik Latvija
Jeļizaveta Peskova

"Runa ir par parastu studenti un par parastu praksi. Neko citu es komentēt negribētu, tas attiecas uz manu meitu, tas neattiecas uz maniem dienesta pienākumiem, manu darbu," – Peskova teikto citēja RIA Novosti.

Iepriekš daži EP deputāti, piemēram, Sandra Kalniete no Latvijas un viņas kolēģis no Lietuvas Petrs Austrēvičs pievērsa uzmanību tam, ka Jeļizaveta Peskova ir stažiere deputāta Šoprada aparātā. Par to informēja, piemēram, izdevums EU Observer un franču izdevums France Soir. Deputāta vietnē ailē "Stažieri" patiešām norādīta Jeļizaveta Peskova.

Флаги Латвии и ЕС - Sputnik Latvija
Līdz Eiroparlamenta vēlēšanām atlikuši četri mēneši: vai Latvijas iedzīvotāji ies balsot

Kalniete apgalvoja, ka situācija esot "nepieļaujama", tā "kompromitē Eiropas Parlamentu", un pieprasīja "kontrolēt procesu". Politiķe vērsās pie EP vadības ar prasību novērst "vispārējo drošības noteikumu pārkāpumu". Kalniete uzskata, ka lielākos draudus radot Jeļizavetas Peskovas piekļuve EP datu bāzēm.

Šoprads norādīja, ka "dažu rusofobi noskaņotu EP deputātu paziņojumi, ka tas it kā radot kaut kādus draudus, ir melīgi un vērsti uz destabilizāciju".

Viņš uzsvēra, ka J.Peskova noslēgusi līgumu ar Eiropas Parlamentu, nevis viņu personīgi, un janvārī līgums tika apstiprināts un pagarināts, nekādu pārkāpumu nav."

"Stažieru pienākumi ir noteikti. Viņai nav piekļuves jebkādiem stratēģiskajiem datiem, viņa neapmeklē slēgtās sēdes, viņas pienākums, piemēram, ir preses apskatu sagatavošana," – teica politiķis.

EP deputāts Emeriks Šoprads parlamentā pārstāv labējos populistus un strādā ES un KF parlamentārās sadarbības komitejā.

Ziņu lente
0