Sergejs Lazarevs otro reizi pārstāvēs Krieviju Eirovīzijā

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasФестиваль "Песня года - 2018"
Фестиваль Песня года - 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dziedātājs Sergejs Lazarevs Eirovīzijā izpildīs Filipa Kirkorova dziesmu.

RĪGA, 8. februāris – Sputnik. Dziedātājs Sergejs Lazarevs vēlreiz pārstāvēs Krieviju dziesmu konkursā "Eirovīzija", paziņoja RIA Novosti konkursa oficiālās apraides nodrošinātāja – VGTRK pārstāvis.

Dziesmu, ar kuru Lazarevs dosies uz konkursu Izraēlā, uzrakstījis Filips Kirkorovs, par līdzautoru kļuva grieķu komponists, pastāstīja Lazarevs telekanāla "Rossija 1" ēterā, taču citas detaļas neatklāja, solot pastāstīt visu vēlāk.

Телеведущая Люси Айюб показывает карточку Латвии во время жеребьевки полуфинала Евровидения - Sputnik Latvija
Izpildītāji no Latvijas un Krievijas Eirovīzijā uzstāsies vienā pusfinālā

Lazarevs paziņoja, ka cer uz visas valsts atbalstu un to cilvēku balsīm Eiropā, kuri skatīsies konkursu "Eirovīzija 2019".

"Protams, man būs nepieciešams šis atbalsts, tieši kā pagājušajā reizē (2016. gadā – red.), varbūt, pat vēl vairāk. Jo es saprotu, ka ir absolūti jauni riski, un likmes ir vēl lielākas," pateica Lazarevs.

Dziedātājs atzīmē, ka šoreiz pielūdzēji un organizatori Krievijā sagaida no viņa tikai un vienīgi uzvaru dziesmu konkursā, un tas uzliek viņam atbildību dubultā. "Jau tagad visiem saku: lai šoreiz vienkārši, kā arī pagājušajā reizē, vēlēsim man labu uzstāšanos, pienācīgu uzstāšanos – lūk tas ir pats galvenais," atzīmē Sergejs Lazarevs.

Tāpat viņš pastāstīja, ka sākumā šaubījās, vai viņam ir vērts braukt uz "Eirovīziju 2019", jo, pēc viņa domām, 2016. gadā, kad viņš piedalījās konkursā pirmo reizi, viņš tobrīd izdarīja maksimāli iespējamo. Taču Lazarevs uzskata, ka viņam ir pēc kā tiekties.

Sergejs Lazarevs jau ir pārstāvējis Krieviju Eirovīzijā – 2016. gadā, kad konkurss norisinājās Zviedrijā. Viņš izpildīja dziesmu You Are The Only One.

Pirmā vieta vai izgāšanās

Dziesmas autors, kuru Lazarevs izpildīs Izraēlā, Filips Kirkorovs ir pārliecināts, ka dziedātājs nepievils, un viņa kandidatūras izvēle bijis pareizs lēmums.

"Mēs veram vaļā kārtējo Eirovīzijas "jaunākās vēstures" lappusi for Russia! Ceram uz jūsu atbalstu, ticību un mīlestību! Noveliet mums veiksmi! Dream team – atkal kopā! Serjoža nepievils!" uzrakstīja Kirkorovs Instagram.

Taču ne visi ir noskaņoti tik optimistiski. Tostarp producents Josifs Prigožins uzskata, ka uz konkursu nav jāsūta Lazarevs, savu iespēju viņš izmantojis 2016. gadā, un šogad ir nepieciešama jauna seja.

"Sergejs jau visiem ir pierādījis, ka viņš ir mākslinieks. Patiešām nesaprotu, priekš kam vēlreiz ir jābrauc, tur taču ir jābūt pārliecinātam, ka ieņemsi pirmo vietu. Mans viedoklis, ka ir jāsūta kāds cits, bet, principā, neviens neaizliedz iet pēc titula vēlreiz," pateica Prigožins.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka, saskaņā ar izlozes rezultātiem, Krievija pārstāvis uzstāsies otrā pusfināla otrajā daļā. Katrā no diviem pusfināliem sacentīsies 18 valstis. Pirmais norisināsies 14. maijā, otrais – 16. maijā. Vēl sešas valstis, tostarp konkursa rīkotāja valsts – Izraēla, iekļūst finālā, nepiedaloties papildu atlasē. Konkursa fināls notiks 18. maijā.

Ziņu lente
0