Nevajag tracināt: Krievijas korvete izpildīs raķešu apšaudes Baltijas jūrā

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasКорвет "Стойкий" во время выхода кораблей Балтийского флота в море
Корвет Стойкий во время выхода кораблей Балтийского флота в море - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Jūras kara spēku Baltijas flotes korvete "Stoikij", aprīkota ar modernāko bruņojumu, veiks raķešu šaušanas mācības Baltijas jūrā, kuras akvatorijā nesen iegājuši ASV eskadras kuģi.

RĪGA, 27. janvāris — Sputnik. Pirmdien, 28. janvārī Baltijas jūrā Krievijas Jūras kara spēku Baltijas flotes korvete "Stoikij" organizēs mācības jūras cīņā un apšaudi pa mērķiem virs ūdens un jūrā, vēsta Sputnik Igaunija.

Роботизированный комплекс «Уран-9» - Sputnik Latvija
Krievijas AM demonstrēja jaunā bruņojuma iespējas

Krievijas Aizsardzības ministrijas preses dienests informēja, ka Krievijas kara jūrnieki raķešu mācībās izmantos kompleksu "Uran", kas paredzēts ātrgaitas kuģu likvidācijai. Korvete uzlabos arī gaisa mērķu apšaudes iemaņas ar zenītraķešu kompleksu "Redut".

"Stoikij" ir trešā sērijveida korvete, kas būvēta Baltijas flotes vajadzībām. Tā aprīkota ar kompleksu "Uran", zenītraķešu kompleksu "Redut", kā arī jaunāko pretzemūdeņu sistēmu "Paket".

"Paket" būtiski uzlabo Krievijas JKF iespējas

Žurnāla "Arsenal Otečestva" komercdirektors, militārais eksperts Aleksejs Ļeonkovs radio Sputnik pastāstīja, ka savu nosaukumu komplekss ieguvis, pateicoties divu veidu torpēdām, kas paredzētas dažādiem mērķiem: zemūdenēm un torpēdām.

Robotizētais komplekss Platforma M - Sputnik Latvija
ASV eksperts: Krievijas militārie roboti ir vienkāršāki un perspektīvāki

Pretzemūdeņu torpēda paredzēta zemūdeņu likvidācijai līdz 600 metru dziļumā un aptuveni līdz 20 km attālumā. Reaktīvais prettorpēdu lādiņš dod iespēju cīnīties pret torpēdām, kas pietuvojušās kuģim līdz 1,5 km un 800 m dziļumā. Tās ātrums – aptuveni 50 mezgli.

Ļeonkovs pastāstīja, ka "Stoikij" jau sekmīgi nodemonstrēja "Paket" darbu Baltijas jūrā, atvairot nosacītā pretinieka torpēdu uzbrukumu. Eksperts piebilda, ka Krievijas JKF vadība plāno aprīkot ar šādiem kompleksiem lielāko daļu kuģu, būtiski paplašinot JKF iespējas.

Zem "stratēģisko partneru" deguna

Krievijas korvetes manevrus varēs pavērot arī amerikāņu kara jūrnieki. 10. janvārī Baltijas jūrā iegāja ASV eskadras kuģis USS Gravely, bet 24. janvārī USS Porter ziņoja, ja noenkurojies Rīgā.

"Amerikāņi"aprīkoti ar pretraķešu sistēmu Aegis un var nest līdz 56 spārnotās raķetes Tomahawk. Amerikaņu kuģus Baltijas jūrā pavada Baltijas flotes korvetes "Boikij" un "Soobrazitelnij".

Nododiet sveicienus Vahuram Koritsam no Pēterburgas

Raķešu šaušana varētu likt dažiem igauņu žurnālistiem rūpīgāk meklēt vārdus savu sapņu aprakstam. Sputnik Igaunija iepriekš vēstīja, kā žurnālists Vahurs Koritss savā rakstā aicinājis izvietot Igaunijas teritorijā raķetes, kas spētu apšaudīt Pēterburgu, kā arī iepirkt karakuģus, kas traucētu Krievijas tirdzniecības flotes darbību.

Самолеты-перехватчики Су-27 - Sputnik Latvija
Viedoklis
Kāpēc Zviedrijas gaisa spēkiem nepieciešama izlūkošana Kaļiņingradas apkaimē

Pēc viņa domām, pašreizējos politiskās nestabilitātes apstākļos Igaunijai vajadzīgs rezerves plāns, lai "savaldītu" austrumu kaimiņu. Viņš uzskata, ka ar tankiem un pretgaisa aizsardzības sistēmām nepietiks.

Viņaprāt, potenciālo karu ar Igauniju Krievija uzskata par "mazu un triumfālu". Tāpēc Vahura Koritsa "rezerves plāna" galvenais mērķis ir panākt, lai Maskava maksātu pārāk augstu cenu par uzbrukumu republikai, piemēram, zaudētu Sanktpēterburgu un jūras tirdzniecību Baltijas jūrā.

Koritss ir pārliecināts: tāda trieciena potenciālā iespēja izdarīs nopietnu psiholoģisko spiedienu pret Maskavu.

Ziņu lente
0