Krievijas Sabiedriskā palāta veidos fondu, kas pētīs ASV iejaukšanos citu valstu lietās

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasФлаг Соединенных Штатов Америки
Флаг Соединенных Штатов Америки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Sabiedriskās palātas loceklis atklāja, ka savākts liels apjoms interesantu materiālu par vēlēšanu norisi pasaulē, tiek analizētas arī vēlēšanu kampaņas.

RĪGA, 26. janvāris - Sputnik. Krievijas Federācijas Sabiedriskās palātas Informācijas, mediju un plašsaziņas sakaru attīstības komisijas vadītājs, žurnālists Aleksandrs Malkevičs, kurš iekļauts ASV ierobežojošo pasākumu sarakstā, plāno izveidot fondu, kas cita starpā nodarbosies ar pētījumiem par amerikāņu iejaukšanos citu valstu politikā.

Президент Венесуэлы Николас Мадуро целует флаг - Sputnik Latvija
Bloomberg: Anglijas Banka atteikusies izsniegt Venecuēlas prezidentam valsts aktīvus

"Visa šī situācija ap Venecuēlu vēlreiz parādījusi, cik nekautrīgi ASV iejaucas citu valstu politiskajā dzīvē un lietās. Mūsu mediju komisija palātā ir apkopojusi lielu apjomu materiālu par vēlēšanu norisi pasaulē, tāpat mēs analizējam vēlēšanu kampaņas... un materiāla izrādījies tik daudz, ka es ar saviem kolēģiem no KF SP un draugiem-politologiem esmu nolēmis veidot veselu NKO, ko sauksim "Nacionālo vērtību aizsardzības fonds". Mūsu darbībā atsevišķi analizēsim visus faktus, kuri liecina par ASV iejaukšanos pasaules valstu politiskajā dzīvē vismaz par pēdējiem diviem gadiem. Tiks analizēta izmantotā metodika," – žurnālists pastāstīja aģentūrai RIA Novosti.

"Pienācis laiks pacensties atvērt acis mūsu sabiedrībai un sākt faktu sistematizāciju... lai nevienam nebūtu nekādu ilūziju par "demokratizāciju", ko ASV vēlas uzdāvināt pasaulei," – piebilda A.Malkevičs.

Sabiedriskais darbinieks uzskata, ka ļoti svarīgs ir gaidāmais likums par "suverēnu Krievijas internetu". "Tādas jukas kā Venecuēlā, viņi (ASV – red.) tuvākajā laikā pie mums nevarēs, taču noteikti mēģinās šūpot pamatus un sakaut mūs tīmekļa plašumos," – uzskata žurnālists.

Министерство иностранных дел России - Sputnik Latvija
Politika
Maskava aicina opozīciju Venecuēlā nekļūt par "bandiniekiem" svešā spēlē

Iepriekš vēstīts, ka 23. janvārī Venecuēlas parlamenta spīkers Huans Gvaido opozīcijas mītiņā Karakasā pasludināja sevi par valsts pagaidu vadītāju. Gandrīz nekavējoties ASV valdība informēja, ka atzīst H.Gvaido pilnvaras. Vašingtona pieprasīja no Venecuēlas likumīgā prezidenta Nikolasa Maduro atteikties no vardarbības pret opozīciju.

N.Maduro savā uzrunā nosauca Gvaido par ASV marioneti un paziņoja, ka sarauj diplomātiskās attiecības ar Savienotajām Valstīm. Viņš paziņoja, ka ASV diplomātiem ir 72 stundu laikā jāpamet valsts.

Krievija situāciju Venecuēlā uzskata par nelikumīgu varas sagrābšanas mēģinājumu. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka Venecuēlas valsts vadītāja pretinieku rīcību Kremlis uzskata par starptautisko tiesību pamatu un principu pārkāpumu".

Ziņu lente
0