Urālos uzstādīta Jaungada eglīte no eiro un dolāru banknotēm vairāku miljonu vērtībā

© Pixabay / PublicDomainPicturesДоллары
Доллары - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ieceri uzstādīt eglīti no banknotēm izteikuši bankas "Neiva" dalībnieki, tā saskaņota ar bankas vadību un īsā laikā īstenota.

RĪGA, 22. decembris — Sputnik. Jaungada eglīte no banknotēm 1,2 miljonu dolāru un 1,1 miljona eiro vērtībā uzstādīta bankā "Neiva" Jekaterinburgā, piektdien aģentūrai RIA Novosti pastāstīja bankas valdes priekšsēdētāja vietnieks Konstantīns Levuškins.

"Tā ir īsta nauda, nekādu "fantiku". Eglīti veido naudas zīmes par kopējo summu 1,2 miljonu dolāru un 1,1 miljona eiro apmērā. Eglīte atrodas apsargājamā, droši aizsargātā bankas telpā, tātad par naudas drošību var neraizēties. Tādējādi mēs bankas vārdā apsveicam visus Jaunajā gadā un vēlam visiem, lai tāda Jaungada eglīte būtu visās mājās, lai cilvēki varētu ap to svinēt un sagaidīt Jauno gadu, dejot tai apkārt un lai visas viņu vēlmes piepildītos," – pastāstīja aģentūras sarunbiedrs.

Открытие ёлочных базаров в Москве - Sputnik Latvija
"Rīga neslīkst eglīšu skeletos": Ziemassvētku eglīšu noma kļūst populārāka

K.Levuškins precizēja, ka ieceri uzstādīt eglīti no banknotēm izteikuši bankas "Neiva" dalībnieki, tā saskaņota ar bankas vadību un īsā laikā īstenota. Vadošais menedžeris atklāja,  ka eglītes fotogrāfija nosūtīta konkursam kādam Jekaterinburgas portālam.

Bankas valdes priekšsēdētāja vietnieks pastāstīja, ka eglīte tapusi jau pirms divām dienām no naudas, kas paņemta no bankas glabātuves, taču ilgs mūžs tai nav lemts.

"Patlaban valūta skaidrā naudā ir ļoti pieprasīta, jo kurss pieaug un klienti ierodas, lai nopirktu valūtu, un mums diemžēl, pildot savus pienākumus, visa valūta būs jāpārdod. Tāpēc eglīte nonāks klientu rokās jau rīt un pirmdien," – atzina Levuškins.

Ziņu lente
0