Žirinovskis: Krievijā reti raksta kaut ko sliktu par Latviju

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Pāriet pie mediju bankasРуководитель фракции ЛДПР Владимир Жириновский
Руководитель фракции ЛДПР Владимир Жириновский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas mediji ir brīvākie pasaulē, savukārt Latvijas mediji izklāsta tikai vienu viedokli, uzskata KLDP partijas līderis Vladimirs Žirinovskis.

RĪGA, 3. decembris – Sputnik. Aizliegums atsevišķiem Krievijas pilsoņiem iebraukt Latvijā ierobežo brīvību sabiedrībā, paziņoja KLDP partijas līderis Vladimirs Žirinovskis radio Baltkom ēterā.

"NATO šodien nolaida dzelzs priekškaru, ierobežojot pārvietošanās brīvību. Mēs visus savā valstī aicinām, visus pieņemam. Jūs mani Latvijā nelaižat, Amerika arī nelaiž pie sevis. Vai tā ir brīvība? Ierobežojat un viss," - uzsvēra Žirinovskis.

Latvija iekļāvusi melnajā sarakstā daudzus Krievijas pilsoņus, kuru vidū ir aktieri un dziedātāji, reliģijas un sabiedrības cilvēki. Par personām non-grata republikā nosaukti, tostarp mākslinieki Valērija, Dmitrijs Pevcovs, Ivans Ohlobistins, kā arī protodiakons Andrejs Kurajevs, žurnālisti Olga un Anatolijs Kurlajevi. Pēc tā dēvētā Magņitska saraksta Latvija februārī aizliedza iebraukt vēl 49 Krievijas pilsoņiem.

Žirinovskis ir viens no pirmajiem Krievijas pilsoņiem, kurš tika iekļauts Latvijas "melnajā sarakstā" – iebraukšana valstī viņam ir aizliegta kopš 1994. gada.

Журналист Юрий Алексеев - Sputnik Latvija
Aleksejeva un Sumarokova lieta: pēdējā robeža cīņā par vārda brīvību

Politiķis norādīja, ka plašsaziņu līdzekļi Krievijā, atšķirībā no Amerikas un Eiropas valstīm, ir brīvi.

"Krievijā mediji ir brīvi, raksta visu, ko vēlas. Atveriet jebkuras avīzes, ieslēdziet radio, televīziju – tur stāsta par visu, kas notiek pasaulē, un vienmēr ir dažādi viedokļi. Atveriet Rietumu avīzes, kur viss ir tikai pret Trampu vai pret Krieviju. Tur šodien ir ļoti ierobežota prese, nav vārda brīvības. Tramps praktiski ar spēku ņēma nost mikrofonu CNN korespondentam, kas tas ir? Spiež un žņaudz! Mums ir visbrīvākā prese, jo mēs par to visu rakstām, bet viņi baidās. Piemēram, franču, vācu vai jūsu prese. Latvijas medijos nav neviena Krievijas atbalsta vārda, tikai pret Krieviju, bet pie mums ļoti reti kaut ko sliktu raksta par Latviju, biežāk labu," - pateica viņš.

Ziņu lente
0