Krievija pastiprina beznodevu preču ievešanas normas

© SputnikLatvijas un Krievijas robeža. Foto no arhīva
Latvijas un Krievijas robeža. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No nākamā gada 1. janvāra beznodevu preču ievešanas slieksnis privātai lietošanai samazināsies trīs reizes.

RĪGA, 9. novembris – Sputnik. No 2019. gada 1. janvāra Krievijas Federācija teritorijā bez nodevām varēs ievest preces, kuru kopējā vērtība būs 500 eiro, tas ir trīs reizes mazāk, nekā atbilstoši esošajām normām.

Eirāzijas Ekonomiskās komisijas padome pieņēma lēmumu izmainīt beznodevu preču ievešanas normas Eirāzijas ekonomiskās savienības teritorijā (EAES), teikts Savienības likumu portālā publicētajā dokumentā. Saskaņā ar jaunajām normām beznodevu preču ievešanas slieksnis ar sauszemes transportu personīgai lietošanai EAES valstu teritorijā no 2019. gada 1. janvāra sastādīs 500 eiro, taču kopējām šo preču svaram nedrīkst pārsniegt 25 kilogramus.

Latvijas robeža - Sputnik Latvija
Latvija palūgs Krievijai samazināt ķīlas apmēru robežas šķērsošanai ar auto

Gadījumā, ja ievedamo preču cena vai svars pārsniegs noteiktos sliekšņus, īpašniekam nāksies samaksāt nodevu 30% apmērā no preces vērtības, taču ne mazāk par četriem eiro par katru lieko svara kilogramu.

Alkohola un tabakas ievešanas normas personīgai lietošanai netiks mainītas. Personas, kuras sasniegušas 18 gadu vecumu, bez nodevas varēs ievest ne vairāk par trim litriem alkohola, kā arī ne vairāk par 200 cigaretes ar tabaku vai tabakas izstrādājumiem, jeb 50 cigāru, jeb 250 gramu tabakas.

Šobrīd fiziskām personām atļauts ievest Krievijā ar automobili, vilcienu vai kuģi preces bez nodevu apmaksas, ja to kopējā summa nepārsniedz 1500 eiro, ar aviotransportu – līdz 10 tūkstošiem eiro. Šādu preču svara limits visos gadījumos sastāda 50 kilogramus.

Starptautiskā integrācijas ekonomiskā apvienība EAES tika izveidota uz Muitas savienības un Vienotās ekonomiskās telpas pamata 2015. gadā. Šobrīd EAES dalībnieki ir Krievijas, Armēnija, Baltkrievija, Kazahstāna un Kirgizstāna.

Ziņu lente
0