Lavrovs pastāstījis, kas piespiedīs NATO sākt dialogu ar Krieviju

© Sputnik / Роман Махмутов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO darbības rada bažas Krievijā un apdraud valsti, turklāt rupji pārkāpj Krievijas un NATO Pamataktu, kurā aizliegta būtisku militāro spēku pastāvīga dislokācija jauno alianses locekļu teritorijā, atgādināja Krievijas ārlietu ministrs.

RĪGA, 7. novembris - Sputnik. Krievija ierosina NATO atsākt pilnvērtīgu dialogu militārpersonu starpā – reiz realitāte piespiedīs aliansi spert šo soli, paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Krievijas ārlietu ministrs apmeklēja Madridi darba vizītē. Otrdien viņš apspriedās ar Spānijas ārlietu ministru Josē Borelu.

"Soļi, ko sper mūsu kaimiņi NATO ar mērķi paplašināt savu militāro infrastruktūru, militāro klātbūtni pie Krievijas robežām, nevar palikt bez atbildes, pirmkārt, bez militāri tehniskiem soļiem," – norādīja Lavrovs preses konferencē pēc tikšanās ar savu kolēģi Spānijā.

Ministrs uzsvēra: tas nenozīmē, ka Maskava ir ieinteresēta palielināt spriedzi, raksta RIA Novosti.

"Gluži pretēji, mēs apliecinām saviem kolēģiem NATO, ka viņi ir ieinteresēti mazināt spriedzi, pāriet pie praktisku darbību valodas, vispirms – atjaunot normālu, pilnvērtīgu kontaktu militārpersonu starpā. Diemžēl NATO militārpersonas izvairās no tādas sarunas, taču man šķiet, dzīve tik un tā reiz piespiedīs to darīt," – atzīmēja Krievijas ārlietu ministrs.

NATO - Sputnik Latvija
"Tas ir neprāts": amerikāņu mediji stāsta par NATO paplašināšanās bīstamību

NATO darbības rada bažas Krievijā un apdraud valsti, turklāt rupji pārkāpj Krievijas un NATO Pamataktu, kurā aizliegta būtisku militāro spēku pastāvīga dislokācija jauno alianses locekļu teritorijā, atgādināja politiķis.

"No savas puses, mēs nevaram nepievērst uzmanību tik nopietnam destabilizējošam faktoram Eiroatlantijā, kā NATO darbības aktivizēšanās pie Krievijas robežām," – apliecināja diplomāts.

25. oktobrī Norvēģijā sākās NATO mācības pie Krievijas robežām, lielākās kopš aukstā kara beigām: kolektīvās aizsardzības scenārijā iesaistīti 50 tūkstoši karavīru, visu 29 alianses valstu, Somijas un Zviedrijas spēki. Alianse sola nodemonstrēt savas iespējas uz zemes, jūrā un gaisā, kā arī kibertelpā.

Ar ko sākās sankcijas

Patlaban vienprātība Eiropas Savienībā veidojas uz rusofobā mazākuma pozīcijas pamatiem, un tiem, kas saprot, cik neproduktīva ir pašreizējā situācija ar sankcijām pret Krieviju, ir jāsper pirmais solis un jāvienojas par to, kā tālāk veidot attiecības ar Krieviju, uzsvēra Sergejs Lavrovs.

"Jautājumā par sankcijām: es jau minēju, ka Spānija ir viena no valstīm, kas saprot, cik nenormāls ir tagadējais stāvoklis Krievijas un Eiropas Savienības attiecībās. Ja ES ir gatava labot situāciju, mēs noteikti nepaliksim parādā un atbildēsim simetriski," – paziņoja ministrs.

Krievijas Raķešu un artilērijas zinātņu akadēmijas korespondētājloceklis Konstantins Sivkovs - Sputnik Latvija
NATO gatavojas Krievijas okupācijai, uzskata eksperts

Viņš atgādināja, ka Krievija nav sankciju iniciatore.

"Ņemu vērā to, ka tiem, kas vēlas normalizēt attiecības, tiem, kas saprot, cik neproduktīva ir pašreizējā situācija, ir jāsper pirmais solis ES ietvaros un jāvienojas par to, kā tālāk veidot attiecības ar Krieviju. Mēs saprotam, ka ES darbojas uz vienprātības pamatiem, taču... pagaidām vienprātība ES attiecībā pret Krieviju veidojas uz mazākā kopsaucēja bāzes, uz ļoti agresīvā rusofobā mazākuma viedokļa bāzes," – secināja diplomāts.

Ziņu lente
0