Kerčas strēlnieks un viņa upuri: aina kļūst aizvien skaidrāka

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasZiedi Kerčas traģēdijas upuru piemiņai
Ziedi Kerčas traģēdijas upuru piemiņai - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izmeklēšanā noskaidrojies, ka Kerčas traģēdijas vaininieks bijis viens. Eksperti pievērsa uzmanību viņa aukstasinīgajai rīcībai masveida slepkavības laikā.

RĪGA, 22. oktobris — Sputnik. Kerčas Politehniskajā koledžā atskanējušā sprādziena un tam sekojošajā apšaudē cietušie turpina ārstēšanos, daži jau izrakstīti no slimnīcas. Par to aģentūra RIA Novosti pastāstīja Krimas Republikas Veselības ministrijā.

Sestdien, 20. oktobrī Kerčā tika apglabāts pēdējais Kerčas strēlnieka upuris. Traģēdijā gājis bojā 21 cilvēks.

Jautājumi par strēlnieka personību pamazām rod atbildes

Trešdien Kerčas Politehniskās koledžas 4. kursa students atklāja uguni un uzspridzināja bumbu koledžas ēkā. Cietuši vairāk nekā 50 cilvēki.

Rīgas iedzīvotāji noliek ziedus pie Krievijas vēstniecības Kerčas koledžā bojāgājušo cilvēku piemiņai - Sputnik Latvija
Kerčas traģēdijas atbalss: ārsti stāsta par cietušo stāvokli

Tika ierosināta krimināllieta saskaņā ar pantu "teroristisks akts", taču vēlāk tā tika pārkvalificēta kā krimināllieta par divu vai vairāku personu slepkavību vispārēji bīstamā veidā. Traģēdijas vaininieks izdarīja pašnāvību koledžas bibliotēkā.

Noskaidrojās, ka masu slepkavībā vainojams Vladislavs Rosļakovs. Tagad par viņu pamazām kļūst zināms aizvien vairāk, pateicoties viņa paziņām, draugiem un tuviniekiem.

Jaunā vīrieša vecmāmiņa Gaļina pastāstīja portālam LIFE.ru, ka mazdēls nopircis ieroci un munīciju par naudu, ko nozadzis viņas dzīvokli. Pensionāre gan nevarēja pateikt, kad tieši zādzība izdarīta, - mazdēls viņu apciemojis un zinājis, kur glabājas nauda, tāpēc varējis to paņemt nepamanīts.

Strēlnieks rīkojies viens

Informācijas avots, tiesībsargājošo iestāžu darbinieks pavēstīja, ka izmeklēšanā noskaidrojies: nozieguma brīdī strēlnieks bijis viens.

"Nav neviena nenoķerta strēlnieka," – uzsvēra speciālists un piebilda, ka savu asiņaino akciju Rosļakovs sācis plānot jau 2017. gada janvārī, ziņoja Sputnik Igaunija.

Tāpat varasiestāžu darbinieku rīcībā esošā informācija neliecina, ka Rosļakovam būtu bijuši kādi personīgi iemesli atriebties pasniedzējiem vai studentiem.

Patlaban norit pārbaude mācību centrā, kurā Rosļakovs īsi pirms nozieguma mācījies apieties ar ieroci un saņēmis atbilstošo licenci.

Iepriekš Rosļakova tēvs nopratināšanā tiesībsargājošajās iestādēs pastāstīja, ka dēls aizrāvies ar datorspēlēm un ieročiem, taču nav izturējies agresīvi. Viņš piebilda, ka sarunāties ar dēlu viņam bija grūti. Jaunietis viņam neko nav stāstījis par mācībām. Tāpat viņa tēvs atklāja, ka draugu Vladislavam nebija.

Eksperti pievērsa uzmanību Rosļakova aukstasinīgajai rīcībai: viņš bija gatavs slepkavot.

Svētdien, 21. oktobrī Krievijas federālie televīzijas kanāli un vadošie mediji publicēja video ierakstu, kurā detalizēti redzamas slepkavas darbības kopš brīža, kad viņš pietuvojās koledžai. Baismīgie kadri var šokēt.

Komentējot ierakstu Antiterora vienības "Alfa" starptautiskās asociācijas viceprezidents Aleksejs Filatovs intervijā MK.ru konstatēja, ka Rosļakovs bijis psiholoģiski gatavs masveida slepkavībai.

Uzbrukums Kerčas koledžam - Sputnik Latvija
Šaušanas laikā Kerčas koledžā gāja bojā 20 cilvēki

"Viņš ir absolūti mierīgs. Nemaz nesvārstās. Soļi apņēmīgi, vienmērīgi. Rosļakovs visu bija labi apsvēris. Redzams, ka viņš jau iepriekš gatavojies. Viņš nepārprotami nav padevies kaut kādai psiholoģiskai ietekmei. Par to liecina viņa izturēšanās visā videoierakstā," – paskaidroja eksperts.

A.Filatovs ir pārliecināts, ka Rosļakovs nav atradies ne hipnozes, ne vervētāju ietekmē, taču viņa darbības ar spridzekli, iespējams, liecina, ka viņš guvis atbilstošu apmācību.

Ziņu lente
0