Krievijā atbalstīta vienošanās par KF un Latvijas iedzīvotāju braucienu atvieglošanu

© Sputnik / Oksana DzadanПограничные столбы на границе Латвии и России
Пограничные столбы на границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas parlamenta apakšpalāta varētu izskatīt projektu jau nākamnedēļ.

RĪGA, 20. septembris — Sputnik. Krievijas Valsts domes Starptautisko lietu komiteja ieteikusi parlamenta apakšpalātai ratificēt vienošanos par KF un Latvijas pierobežas teritoriju iedzīvotāju braucienu tālāku vienkāršošanu, vēsta RIA Novosti.

Dokuments parakstīts Rīgā 2017. gada 14. novembrī, tajā paskaidrots, ka vienošanās attiecināta uz Krievijas un Latvijas pierobežas teritorijās legāli dzīvojošajiem pilsoņiem, kā arī ārvalstniekiem, kuri tajās dzīvo vismaz trīs gadus. Pierobežas teritorija – pašvaldības veidojumu teritorija pie robežas un atrodas zonā ne vairāk kā 30 km attālumā no tās, kā arī veidojumi, kuru daļa atrodas 30-50 km zonā no robežas.

Latvijas robeža - Sputnik Latvija
Latvija palūgs Krievijai samazināt ķīlas apmēru robežas šķērsošanai ar auto

Latvija ierosināja ieviest grozījumus abu valstu līgumā. Runa ir par ierobežojumu atcelšanu pilsoņu kopējam uzturēšanās laikam pierobežas teritorijās kalendārā gada laikā un par atteikšanos no zīmogiem pasēs par robežkontroles iziešanu, atzīmēts skaidrojumā.

Likumprojekts tika izskatīts un apstiprināts 2018. gada 25. jūnijā Krievijas valdības likumprojektu komisijas sēdē. 28. jūnijā Krievijas valdība apstiprināja grozījumus līgumā par pierobežas teritoriju iedzīvotāju savstarpējo braucienu atvieglošanu. Komiteja ierosina Valsts domei izskatīt projektu plenārsēdē 27. septembrī.

Ziņu lente
0