Krievijas specdienesti piedalās Zaharčenko slepkavības izmeklēšanā

© Sputnik / Игорь МасловПрощание с главой ДНР Александром Захарченко
Прощание с главой ДНР Александром Захарченко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Federālā Drošības dienesta speciālisti uzskata, ka par diversiju atbildīgi ir Ukrainas specdienesti.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Krievijas Federālā Drošības dienesta Operatīvās informācijas un starptautisko sakaru dienesta vadītājs Sergejs Beseda paziņojis, ka Krievijas resora speciālisti sniedz palīdzību pašpasludinātās Doņeckas tautas republikas līdera Aleksandra Zaharčenko slepkavības izmeklēšanā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Beseda norādījis, ka par noziegumu, domājams, atbildīgi Ukrainas specdienesti. Viņš apliecināja, ka FDD patlaban izvērtē tieši šādu versiju.

Doņeckas tautas republikas līderis Aleksandrs Zaharčenko - Sputnik Latvija
Kā rietumu mediji komentēja Aleksandra Zaharčenko slepkavību

DTR līderis Aleksandrs Zaharčenko gājis bojā sprādzienā kafejnīcā "Separ" Doņeckas centrā. Izmeklēšanā noskaidrojās, ka noticis teroristisks akts. Incidentā cietuši 11 cilvēki.

Starp cietušajiem bija arī DTR ienākumu un nodevu ministrs Aleksandrs Timofejevs, kurš bija kafejnīcā kopā ar Zaharčenko. Ministrs nogādāts slimnīcā.

Zaharčenko padomnieks Aleksandrs Kazakovs pastāstīja, ka DTR vadītājs miris pēc smaga ievainojuma galvā.

Aizdomās par Zaharčenko slepkavību arestēti vairāki cilvēki. Viņi apstiprināja, ka atentātu plānojusi Kijeva. Ukrainas Drošības dienests noliedzis līdzdalību noziegumā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka, pēc viņa domām, DTR līdera slepkavība ir zemiska. Viņš pauda līdzjūtību sakarā ar Zaharčenko nāvi un paziņoja: viņš bija "īsts tautas līderis, drosmīgs un apņēmīgs cilvēks Donbasa patriots".

Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova norādīja, ka nav gandrīz nekādu šaubu – ar šo traģēdiju saistīta Kijeva.

Ziņu lente
0