Krievija iznīcinās igauņu ķilavas

© Sputnik / Игорь ЗарембоКилька
Килька - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brjanskas muitā tiks iznīcinātas gandrīz 20 tonnas saldētu ķilavu – Igaunijas zivju partiju, uz ko attiecināts embargo, darboņi centušies ievest no Baltkrievijas.

RĪGA, 28. augusts — Sputnik. Krievijas lauksaimniecības produkcijas kontroles iestādes "Rosseļhoznadzor" Brjanskas un Smoļenskas apgabalu pārvaldes darbinieki nav ielaiduši Krievijā gandrīz 20 tonnas saldētu ķilavu, kas ražotas Igaunijā, — uz šo produktu attiecināts embargo, vēsta pārvalde.

Производство шпрот на предприятии Brīvais vilnis - Sputnik Latvija
Rīgas šprotu ražotājs: Krievijas embargo liek mums žņaugt vienam otru

Ķilavu kravu 19,9 tonnu apjomā centās ievest no Baltkrievijas. Pavaddokumentu analīzes gaitā noskaidrojies, ka zivis Baltkrievijas SAS "Mera Gold" saņēmusi no Igaunijas.

Saldētas zivis iekļautas embargo sarakstā, tāpēc ar Baltkrieviju tika panākta vienošanās par to, ka valsts Veterinārās un pārtikas kontroles departamenta atļaujā tiek iekļauts punkts: "Ievešana no Baltkrievijas Republikas Krievijas Federācijā tālākai realizācijai aizliegta".

Šāds ieraksts bija arī SAS "Mera Gold" atļaujā.

Taču 2018. gada 22. augustā Gomeļas pilsētas veterinārās stacijas inspektors izsniedza veterināro sertifikātu, kas atļāva SAS "Mera Gold" nogādāt saldētās ķilavas klientam Maskavā.

Tagad nelikumīgi importēto zivju krava tiks iznīcināta.

2014. gada 6. augustā Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu, kas aizliedza vairāku lauksaimniecības produkcijas veidu, izejvielu un pārtikas produktu ievešanu no valstīm, kas ieviesušas pret Krieviju vērstas sankcijas: ASV, ES, Kanādas, Austrālijas un Norvēģijas. Nākamajā dienā valdība apstiprināja aizliegtās produkcijas sarakstu. Embargo attiecināts uz gaļu, desu, zivīm, jūras produktiem, dārzeņiem, augļiem, piena produktiem.

Манго - Sputnik Latvija
No ES uz Krieviju ved "sankciju preces": iznīcināta tonna mango no Lietuvas

Rietumvalstu sankcijas saglabājās, tāpēc Krievija embargo attiecīgi pagarināja. Patlaban ārvalstu produktu importa aizliegums ir spēkā līdz 2019. gada beigām.

2015. gada jūlija beigās Putins parakstīja rīkojumu iznīcināt produktus, kuru ievešana valstī ir aizliegta.

Rosseļhoznadzor rīcībā esošie dati liecina, ka prezidenta dekrēta darbības laikā konstatēta nelikumīgās produkcijas ievešana KF teritorijā vairāk nekā 27 tūkst. tonnu apmērā.

Lielākā aizliegtās produkcijas plūsma Krievijā nonāk no Baltkrievijas puses.

Ziņu lente
0