Facebook atbalsta nacismu: Krievijā pieprasa sodīt sociālo tīklu

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasSociālais tīkls Facebook
Sociālais tīkls Facebook - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Neiespējami noticēt, ka SS atbalstītāju klubs pastāv oficiāli un gūst Facebook administrācijas pozitīvu attieksmi, paziņoja Krievijas Valsts domes deputāts Vitālijs Milonovs.

RĪGA, 18. augusts — Sputnik. Facebook administrācija apliecinājusi labvēlīgu attieksmi pret nacismu, pieņemot lēmumu atjaunot latviešu brīvprātīgajam SS leģionam veltītās lappuses darbu, aģentūrai RIA Novosti paziņoja Krievijas Valsts domes deputāts Vitālijs Milonovs. Politiķis apņēmies veikt noteiktus pasākumus pret sociālo tīklu — no boikota līdz pilnīgam aizliegumam.

Aizvadītajā nedēļā Facebook slēdza grupu "Foto un stāsti par Latviešu leģionu un Latviešu karavīriem 2 PK". Lapā bija publicēti simtiem latviešu SS leģionam un latviešu karavīriem II Pasaules karā veltītu materiālu un liels skaits arhīva forogrāfiju. Grupai bija aptuveni 3,3 tūkstoši abonentu. Iepriekš vēstīts, ka Facebook atjaunoja lapas darbību, materiāli saglabāti pilnā apjomā. Sociālā tīkla pārstāvis atvainojies par "pieļauto kļūdu".

Facebook - Sputnik Latvija
Facebook atvainojies un atjaunojis leģionāriem veltītās lapas darbu

"Šis amerikāņu sociālais tīkls ne tikai atteicies nodzēst latviešu esesiešu "varoņdarbiem" veltīto lapu, bet arī oficiāli atvainojies tās autoriem par "pārpratumu", kura dēļ tā bija uz laiku bloķēta, — atzīmēja Milonovs. — Ir vienkārši neiespējami noticēt, ka kaut kas tāds iespējams 2018. gadā. Pie manis vērsās patriotisko organizāciju pārstāvji, dažādas reliģiskas kopienas, — es pārbaudīju faktus. Patiešām, SS atbalstītāju klubs eksistē oficiāli un gūst tīkla administrācijas palīdzību." Pēc deputāta domām, sociālā tīkla darbības viennozīmīgi kvalificējamas kā vēsturiskā revizionisma atbalsts un līdzjūtība nacismam.

"Tiklīdz sāksies parlamenta sesija, vērsīšos pie visiem Domes deputātiem neatkarīgi no viņu partijas un piedāvāšu boikotēt tīklu personīgām vajadzībām. Turklāt nepieciešams atrast instruments spiedienam pret sociālo tīklu, lai tādu gadījumu nebūtu principā. Ja turpinās tādā pašā garā, aizliegsim Facebook," — teica politiķis.

SS latviešu leģionu no divām grenadieru divīzijām izveidoja nacistiskās Vācijas vadība Otrā pasaules kara gados okupētās Latvijas teritorijā. Tā rindās bija aptuveni 150 tūkstoši cilvēku.

Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Facebook bloķējis lapu par SS latviešu leģionu

1943. gada 24. martā Heinriks Himlers izdeva pavēli, kas precizēja "latviešu leģiona" jēdzienu — latvieši, kuri pilda karadienestu visos Waffen SS latviešu militārajos formējumos, ieskaitot policistu bataljonus.

SS, tāpat kā SD, gestapo un nacionālsociālistiskā vācu partija, atzīts par noziedzīgu organizāciju Nirnbergas procesa laikā, kad tika spriesta tiesa pār galvenajiem nacistiskajiem kara noziedzniekiem. Tāpat par noziegumiem pret cilvēci atzīta koncentrācijas nometņu radīšana, kas cita starpā tika organizētas arī ar SS spēkiem.    

Ziņu lente
0