Steņina konkurss nosaucis 2018. gada labāko jauno fotogrāfu vārdus

© Сергей Гапон, StenincontestSergeja Gapona fotogrāfija "Dzērveņu sirds"
Sergeja Gapona fotogrāfija Dzērveņu sirds - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šogad konkurss saņēmis gandrīz sešus tūkstošus fotogrāfiju no 77 valstīm.

RĪGA, 7. augusts — Sputnik. Mediju grupa "Rossija Segodņa" paziņojusi Andreja Steņina Starptautiskā fotožurnālistikas konkursa 2018. gada uzvarētājus un balvu saņēmējus.

Par pirmo prēmiju ieguvējiem nominācijā "Galvenās ziņas" kļuva Džastins Salivans (DĀR) ar fotogrāfiju "Pretošanās", kurā policists ar ieroci uzmana trīs zem galda paslēpušos malumedniekus, un Luiss Tato (Spānija) ar fotosēriju "Nekārtības Kenijā pēc vēlēšanām".

Документальная хроника фотожурналиста из Кейптауна Джастина Салливана В огне: за гранью - Sputnik Latvija
Steņina konkurss: labākā fotogrāfija pēc tiešsaistes balsojuma rezultātiem

Nominācijā "Mana planēta" pirmo vietu nopelnījis Sergeja Gapona ar drona palīdzību uzņemtā fotogrāfija purva ogu vākšanas laikā "Dzērveņu sirds" un krievietes Aļonas Kočetkovas fotogrāfiskā sērija "Kā es biju slimojusi" — dokumentālā atskaite par viņas dramatisko cīņu ar vēzi.

Pirmo vietu nominācijā "Sports" izcīnīja Tajsirs Mahdi no Irākas par fotogrāfiju "Vēlme dzīvot", kurā iemūžināts uzbrukumā jaunais futbolists ar amputētu kāju, un itālis Andrea Alai par fotosēriju "Ultras" par Ligūrijas mazās pilsētiņas "Albenga Kalčo" komandas līdzjutēju.

Nominācijā "Portrets. Mūsu laika varonis" uzvara piešķirta Odeda Vagenšteina Jamalā uzņemtajai mazā ņencu klejotāja fotogrāfijai "Ziediņš" un Šivas Hademi (Irāna) fotosērijai "Dvīņi".

Par konkursu

Konkursu organizē starptautiskā informācijas aģentūra "Rossija segodņa" Krievijas Federācijas UNESCO lietu komisijas paspārnē.

Andreja Steņina starptautiskā fotokonkursa finālisti - Sputnik Latvija
Foto
Andreja Steņina starptautiskā fotokonkursa finālisti

Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija segodņa" Krievijas Federācijas UNESCO lietu komisijas paspārnē organizētais konkurss norit ar mērķi atbalstīt jaunos fotogrāfus un piesaistīt sabiedrības uzmanību mūsdienu fotožurnālistikas uzdevumiem. Tā ir platforma jaunajiem fotogrāfiem — talantīgiem, jūtīgiem un atklātiem cilvēkiem, kuri pievērš mūsu uzmanību cilvēkiem un notikumiem līdzās.

2018. gadā konkursa žūrijas sastāvā iekļuva vadošo starptautisko informācijas aģentūru pārstāvji — AFP (Francija), Anadolu Ajansi (Turcija), Notimex (Meksika), kā arī cienījami fotogrāfi un fotoredaktori ar pasaules vārdu. Žūriju vada Ahmets Sels, Aģentūras Anadolu Ajansi fotodienesta vadītājs (Turcija).

Par konkursa informācijas partneriem kļuva: informatīvais ziņu portāls Вести.ru, viskrievijas valsts telekanāls "Rossija-Kultura", informācijas vietne ŽurDom un Russian Photo vietne.

Stenin Contest 2017 - Sputnik Latvija
Foto
Pirmās vietas un īpašās balvas: Steņina fotožurnālistikas konkursa labākie darbi

Par starptautiskajiem konkursa informācijas partneriem kļuva: informācijas aģentūra un radio Sputnik, informācijas aģentūra Askanews, mediju holdings Independent Media, informācijas aģentūra Notimex, ziņu aģentūra ANA, telekanāls un vietne RTThe Royal Photographic SocietyShanghai United Media Group (SUMG), starptautiskā multiplatforma TeleSUR, avīzes China Daily interneta vietne, žurnāls Frontline, informācijas aģentūra PNA, tiešsaites vietne un avīze AlYoum AlSabee, interneta vietne The Paper, informācijas aģentūra Bernama, nacionālā apraides kompānijas Radio Republik Indonesia, informācijas aģentūra Antara, mediju tīkls Al Mayadeen.

Nozares informācijas partneru statusā konkursu atbalsta: Fotogrāfijas Akadēmija, aģentūra GeoFoto, portāls Photo-study.ruMaskavas žurnālistu apvienībaVizuālo mākslu skola, Krievijas fotomākslinieku savienība, informācijas portāls YOung JOurnalists, kā arī festivāli Fotoistanbul un Kolga Tbilisi Photo.    

Ziņu lente
0