Maskavas centrā taksometrs iebraucis pūlī. Ievainoti septiņi cilvēki

CC0 / pxhere / Такси
Такси - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizturētais taksometra vadītājs pastāstīja, ka strādājis 20 stundas un pirms tam atpūties tikai apmēram trīs stundas. Viņš apgalvoja, ka notriecis cilvēkus netīšām.

RĪGA, 17. jūnijs — Sputnik. 16. jūnijā septiņi cilvēki cietuši negadījumā – taksometrs ietriecies gājēju pūlī Maskavas centrā, informēja Krievijas Iekšlietu ministrijas Galvenā pārvalde.

Resora pārstāvji atzīmēja, ka transporta līdzekļa vadītājs aizturēts. "Taksometra vadītājs izbraucis uz ietves un notriecis kājāmgājējus. Sākotnējie dati liecina, ka medicīniskā palīdzība bijusi nepieciešama septiņiem cilvēkiem," – teikts IeM GP paziņojumā, ko citē RIA Novosti.

Ziņu aģentūras informācijas avots ārkārtas dienestos pastāstīja, ka starp cietušajiem ir divi Krievijas, divi Meksikas, divi Azerbaidžānas pilsoņi un ukrainis.

Nopratināšanas laikā taksometra vadītājs pastāstīja, ka CSN brīdī nostrādājis 20 stundas un pirms tam atpūties tikai apmēram trīs stundas. Viņš apgalvoja, ka notriecis cilvēkus netīšām.

"Nospiedu gāzi. Domāju, ka spiežu bremzes… es pat nezinu, kas notika," – viņš teica.

Vīrietis uzsvēra, ka nelieto alkoholiskos dzērienus un CSN brīdī nav bijis iereibis. Vadītājs piebilda, ka autovadītāja tiesības saņēmis pirms pieciem gadiem, taču vadītāja stāžs ir apmēram divus gadus ilgs. Viņš paskaidroja, ka taksometru Maskavā vada aptuveni mēnesi.

Internetā publicēts videoieraksts, kurā redzams, ka pie mašīnas tūlīt pat metušies netālie aculiecinieki. Tomēr autovadītājs izlēcis no mašīnas un izvairoties no vajātājiem, meties pāri ielai un tālāk – ap tuvējās mājas stūri. Avārijas vaininiekam pakaļ dzinās vairāki cilvēki, tostarp arī policijas darbinieki, kuri incidenta brīdī brauca pa Iļjinkas ielu, kurā notika CSN.

 

Pārsteidz bēgošā autovadītāja mundrums un ātrums, kādā viņš metās prom, ņemot vērā to, ka burtiski pirms pāris sekundēm viņš burtiski gulēja pie stūres. Pēc aizturēšanas 28 gadus vecais Kirgīzijas pilsonis Anarbeks Čingizs skaidroja, ka avārijā iekļuvis savas miegainības dēļ.

Medicīniskā pārbaude apliecināja, ka autovadītāja asinīs alkohola nav.

Ziņu lente
0