Latvijas ĀM vadītājs apsveica Krievijas pilsoņus svētkos un novēlēja labklājību

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasKrievijas diena
Krievijas diena - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts svētki – Krievijas diena – tiek svinēti 12. jūnijā.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Latvijas ārlietu ministrs apsveicis Krievijas pilsoņus svētkos. 12 jūnijā tiek svinēta Krievijas diena — viens no "jaunākajiem" valsts svētkiem. Baltijas valsts ĀM vadītājs novēlēja Krievijas pilsoņiem mieru un labklājību.

"Sveicu Krievijas tautu nacionālajos svētkos — Krievijas dienā, vēlu mieru, labklājību un gaišu demokrātisku nākotni," uzrakstīja krievu valodā Rinkēvičs savā Twitter mikroblogā.

​Sveicienus Krievijas iedzīvotājiem un valsts prezidentam Vladimiram Putinam nosūtījuši daudzi citi valstu politiķi un vadītāji, tostarp, Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo, Uzbekistānas prezidents Šavkats Mirzijejevs, Azerbaidžānas prezidents Ilhams Alijevs un citi.

Krievijas diena tiek svinēta 12. jūnijā kopš 1992. gada. Šajā dienā 1990. gadā tika pieņemta Deklarācija par KPFSR valstisko suverenitāti. Oficiālu nosaukumu "Krievijas diena" svētki ieguva tikai 2002. gadā.

Krievijas diena - Sputnik Latvija
Viedoklis
Mainīgās Krievijas mainīgie svētki

Krievijas iedzīvotājus šodien sagaida sporta festivāli un koncerti, patriotiski flešmobi, meistarklases, karogu gājieni un citi pasākumi. Svinības daudzos reģionos sakrīt ar pilsētu un vietējiem nacionālajiem svētkiem, tādēļ svinībām būs nacionāls kolorīts.

Par vēl vienu Krievijas dienas svinību tradīciju kļuvusi ikgadējā Krievijas Federācijas Valsts prēmijas apbalvošanas ceremonija zinātnes un tehnoloģiju, literatūras un mākslas nozarē, kā arī par izciliem humanitārajiem panākumiem.

Pasniegšanas ceremonija notiek 12. jūnijā, Kremlī.

Šogad Krievija gatavojas rīkot Pasaules čempionātu Krievijā, tādēļ futbola tematika arī iekļauta svinību programmā.

Svinīgie pasākumi par godu Krievijas dienas svinībām tradicionāli noslēgsies ar salūtu Maskavā, Sarkanajā laukumā.    

Ziņu lente
0