Bērni no Latvijas brauks uz pasaules čempionātu futbolā Maskavā

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasОфициальный талисман чемпионата мира по футболу 2018 волк Забивака
Официальный талисман чемпионата мира по футболу 2018 волк Забивака - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jaunieši skolēni no Latvijas piedalīsies VI starptautiskajā futbola forumā bērniem "Futbols draudzībai".

RĪGA, 9. jūnijs — Sputnik. 2018. gada Pasaules čempionāta futbolā atklāšanas ceremoniju vēros skolēni no Latvijas un vēl 210 pasaules valstīm, vēsta informācijas aģentūra "Rosbalt".

Jaunieši piedalīsies VI starptautiskajā futbola forumā bērniem "Futbols draudzībai" (Football for Friendship), kas sāksies Krievijas galvaspilsētā 9. jūnijā. 12 gadus vecā Inguna Buldure no Rēzeknes (Rēzeknes Futbola akadēmija) un viņas vienaudzis, rīdzinieks Toms Tolmanis (futbola skola METTA) izcnīnīja uzvaru Latvijas Futbola federācijas, LFF) organizētajā konkursā.

Halks ir pārliecināts, ka PČ futbolā Krievijā nenotiks nekādi incidenti - Sputnik Latvija
Video
Halks ir pārliecināts, ka PČ futbolā Krievijā nenotiks nekādi incidenti

Inguna pārstāv Latviju kā sportiste. Meitene nodarbojas ar futbolu kopš piecu gadu vecuma. Viņa atzīmēja, ka šis sporta veids viņai ir ne tikai ceļš pretī slavai, bet arī iespēja iegūt jaunus draugus. Ingunas iemīļotā komanda – Madrides "Real", kurā spēlē, pēc viņas domām, labākais futbolists pasaulē – Krištianu Ronaldu.

Toms piedalās forumā kā žurnālists. Viņš atzina, ka arī ir "Real" fans un vēl simpatizē "Liverpool" un tās līderim Muhamedam Salaham. Savās anketās bērni norādīja, ka par svarīgāko uzskata draudzību, līdztiesību un mieru.

Projektu "Futbols draudzībai" organizēja Krievijas kompānija "Gazprom" jaunajiem futbolistiem un žurnālistiem līdz 12 gadu vecumam. Projektu atbalsta FIFA, UEFA un Starptautiskā Olimpiskā komiteja. Šogad forumu apmeklēs rekordliels dalībnieku skaits.

Jaunos futbola pielūdzējus gaida plaša programma: sportisti apmeklēs treniņus, meistarklases un turnīrus, bet mediju desants apgūs sporta žurnālistikas pamatus īpaši izveidotā bērnu preses centrā. Šogad foruma kulminācija būs pasaules čempionāta futbolā atklāšanas ceremonija Maskavā.

Pirmais pasaules čempionāts futbolā Krievijā aizritēs no 14. jūnija līdz 15. jūlijam. Mači organizēti 11 pilsētās: Maskavā, Sanktpēterburgā, Samarā, Saranskā, Rostovā pie Donas, Sočis, Kazaņā, Kaļiņingradā, Volgogradā, Ņižņij Novgorodā un Jekateinburgā.

Atklāšanas ceremonija notiks Maskavā "Lužņiku" stadionā. Tajā piedalīsies arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins un dažas stundas vēlāk sāksies Krievijas un Saūda Arābijas izlašu mačs.

Ziņu lente
0