Interesantākie jautājumi Vladimiram Putinam agrāko gadu "Tiešajās līnijās"

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasVladimirs Putins
Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Piedāvājam jūsu uzmanībai Krievijas prezidenta atbildes uz desmit amizantiem un aktuāliem jautājumiem, ko Krievijas iedzīvotāji viņam uzdeva tiešajā ēterā 2016. un 2017. gadā.

RĪGA, 7. jūnijs — Sputnik. Šodien, 7. jūnijā pl. 12:00 notiks tradicionālā ikgadējā televīzijas programma "Tiešā līnija ar Vladimiru Putinu", kuras gaitā Krievijas prezidents tiešajā ēterā atbildēs uz aktuālākajiem jautājumiem. Sputnik Igaunija sagatavojis lasītāju uzmanībai Krievijas valsts vadītāja interesantākās atbildes uz jautājumiem, kuri izskanējuši aizvadītajos gados.

Bērni pavaicāja Putinam par Zelta zivtiņu un citām lietām

Jautājumus Krievijas prezidentam uzdod ne tikai pieaugušie, bet arī bērni, un Putins atbild itin nopietni — gluži kā pieaugušajiem.

Par "krievu grēku"

"Tiešajā līnijā 2016" Vladimiram Putinam ar SMS starpniecību tika uzdots jautājums par to, vai viņš smagos brīžos lamājas. Putins atbildēja godīgi.

Par slīkstošo Porošenko un Erdogana glābšanu

Divpadsmit gadus vecā Varja pavaicāja, vai Vladimirs Putins ir gatavs palīdzēt prezidentam Porošenko un Erdoganam, ja viņi slīks, un kā viņš būtu gatavs palīdzēt Barakam Obamam.

Par Arktiku, Ameriku, raķetēm un zemūdenēm

Baltijskas rūpnīcas (Sanktpēterburga) strādnieki pavaicā Vladimiram Putinam par Krievijas valdības plāniem Arktikā un ASV nedraudzīgajām darbībām, kas apdraud Krievijas drošību.

Aktieris Bezrukovs pavaicāja par filmu "Matilde"

Uz "Tiešo līniju 2017" ieradās slavenais teātra un kino aktieris Sergejs Bezrukovs. Viņš uzdeva jautājumu Putinam par viņa viedokli situācijā, kāda izveidojusies ap filmu "Matilde", kurā stāstīts par Krievijas impērijas troņmantinieka Nikolaja Romanova un balerīnas Matildes Kšesinskas attiecībām.

Jautājums no Kijevas par Ukrainu

"Tiešās līnijas 2017" laikā Krievijas prezidentam zvanīja ne tikai no Krievijas, bet arī citu valstu pilsoņi. Kijevas iedzīvotājs pavaicāja Putinam: "Kāpēc Krievija pametusi Ukrainu?"

Par nāves sodu Krievijā

"Tiešās līnijas 2017" laikā skatītājs painteresējās par Krievijas prezidenta viedokli jautājumā par to, vai nepieciešams nāves sods.

Vai Krievija ir gatava gadu desmitiem dzīvot sankciju spiediena apstākļos

Sakarā ar kārtējo sankciju ieviešanu no ASV un ES puses viens no "Tiešās līnijas 2017" skatītājiem pavaicāja Vladimiram Putinam, vai Krievijas valsts gatava ilgstošam sankciju periodam.

Kādai būtu jābūt skolotāju algai

Skolotāja Aļona Koļcova no Šeļehovas pilsētas Irkutskas apgabalā pavaicāja prezidentam, kāpēc skolotāji Krievijā saņem mazu algu.

Atbilde Ukrainas prezidentam par "atvadīšanos no nemazgātās Krievijas"

Krievijas prezidents komentēja Petro Porošenko izteikumus, kurš citēja rindiņas no Ļermontova dzejoļa, — viņš nocitēja dzejoli līdz galam un paskaidroja tā patieso nozīmi dzejnieka gadsimta kontekstā.

Iespēja pavaicāt par vissvarīgāko

Aizvadītajā gadā "Tiešā līnija" notika 2017. gada 15. jūnijā. Saruna ilga gandrīz četras stundas, kuru laikā Putins paspēja atbildēt uz 73 jautājumiem. Pie tam viņš saņēma aptuveni divus miljonus jautājumu. 2017. gadā tiešo līniju pārraidīja trīs telekanāli un to noskatījās 6,182 miljoni Krievijas iedzīvotāju vecumā no četriem gadiem.

Putins paskaidrojis, kā parādījušās viņa puskailās fotogrāfijas - Sputnik Latvija
Video
Putins paskaidrojis, kā parādījušās viņa "puskailās" fotogrāfijas

Vladimira Putina pirmā tiešā līnija notika 2001. gada 24. decembrī. Šie pasākumi norisinās ik gadus, izņēmums tika pieļauts tikai 2004. un 2012. gadā. Pie tam, kad Putins ieņēma Krievijas premjerministra posteni, nāca klajā programma "Saruna ar Vladimiru Putinu".

Rekords uzdoto jautājumu skaita ziņā tika uzstādīts 2015. gadā, kad Krievijas valsts vadītājs saņēma 3,25 miljonus jautājumu. Ilgākā tiešā līnija notika 2013. gadā, kad Putins atbildēja uz jautājumiem 4 stundas un 48 minūtes.     

Ziņu lente
0