Krievija piedāvā Lielbritānijai palīdzēt uzcelt tiltu pāri Lamanšam

© Sputnik / Александр Лыскин / Pāriet pie mediju bankasПролив Ла-Манш.
Пролив Ла-Манш. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krimas tilta atklāšanu Lielbritānija komentēja ar paredzamu nosodīšanu. Atbildot uz to, Maskava paziņoja, ka ir gatava dalīties ar Lielbritāniju Krimas tiltam līdzīgu sarežģītu objektu būvēšanas pieredzē. Ja Londona, protams, gribēs.

RĪGA, 17. maijs – Sputnik. Krievija ir gatava dalīties ar Lielbritāniju Krimas tiltam līdzīgu sarežģītu objektu būvēšanas pieredzē, piemēram, pāri Lamanšam, ja Londona izrādīs interesi. Par to paziņoja Krievijas vēstniecības preses sekretārs, atbildot uz Lielbritānijas Ārlietu ministrijas komentāru ar Krimas tilta atklāšanas nosodīšanu, vēsta RIA Novosti.

Начало автомобильного движения по Крымскому мосту - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecība devusi padomu Latvijas ĀM sakarā ar paziņojumiem par Krimas tiltu

Vēstniecībā konstatēja, ka "esošā Lielbritānijas politiskā elite atsakās pieņemt mūsdienu starptautiskās reālijas". Diplomāts atgādināja par leģitīmi ievēlētā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča nelikumīgu gāšanu, kas noveda pie ekstrēmisma izplatīšanās – šādos apstākļos Krimas iedzīvotāji saskatīja draudus un pauduši savu gribu referendumā.

"Nevar neizraisīt uztraukumu tas fakts, ka atbilstošas reakcijas vietā uz neskaitāmiem cilvēktiesību, vārda brīvības pārkāpumiem un žurnālistu vajāšanu Ukrainā Londona izvēlas nepamatotu kritiku attiecībā uz Krievijas un Krimas iedzīvotājiem, kuri izdarīja savu likumīgo izvēli," — pateica preses sekretārs.

Viņš atzīmēja, ka Lielbritānijai pietiek savu teritoriālo problēmu – piemēram, Folklenda salās tika sarīkots referendums, kurš, pēc Londonas domām, padarīja likumīgu to statusu kā Britu aizjūras teritoriju.

"Sanāk, ka tur referendumu rīkot drīkst, bet Krimā nedrīkst. Atteikums Krimas iedzīvotājiem tiesībās noteikt savu likteni ir kārtējais oficiālās Londonas "dubultstandartu" politikas piemērs," — uzsvēra vēstniecībā. Diplomāts pauda pārliecību, ka Krimas tilta palaišana ir svarīgs ieguldījums pussalas attīstībā un tās iedzīvotāju labklājībā, tas "sekmēs Krimas iedzīvotāju interešu aizstāvību, par kuriem mutiski tik ļoti rūpējas Londonā".

Krimas tilts ir garākais tilts Krievijā, tā garums ir 19 kilometri, 15. maijā to atklāja Vladimirs Putins. Braukšana pa tiltu šobrīd atļauta vieglajām automašīnām un autobusiem. Paredzēts, ka kravas mašīnu satiksme tiks atklāta šī gada oktobrī, vilcienu satiksme – 2019. gada beigās.

Ziņu lente
0