Baltijas hakeri centās apturēt Krievijas ostu darbu

© Sputnik / Anar MustafayevХакер
Хакер - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas hakeri atsūtīja uz Azovas Jūras ostu administrācijas elektronisko adresi vīrusu, taču nespēja traucēt uzņēmuma darbam.

RĪGA, 16. maijs – Sputnik. Hakeri centās nodarīt kaitējumu FVBI "Azovas Jūras ostu administrācijas" datortehnikai. Vīrusu uzbrukums tika veikts no servera, kurš atrodas vienā no Baltijas valstīm, paziņoja Dienvidu transporta prokuratūras preses dienests.

Krievijas Centrālās vēlēšanu komisijas darbs - Sputnik Latvija
Krievijas vēlēšanu komiteja informēja par hakeru uzbrukumu

Prokuratūrā pastāstīja, ka nenoskaidrota persona izveidojusi elektroniskos failus — nesankcionētai informācijas iznīcināšanai, bloķēšanai, modificēšanai vai kopēšanai paredzētas datorprogrammas, lai traucētu Azovas Jūras ostu administrācijas datortehnikas darbam.

Vīruss tika nosūtīts uz Azovas Jūras ostu administrācijas vadītāja pieņemšanas elektronisko adresi no servera, kurš atrodas kādā no Baltijas valstīm, taču to deaktivēja antivīruss.

Sakarā ar notikušā faktu tika ierosināta krimināllieta, ar tās izmeklēšanu nodarbojas Krievijas IeM Ziemeļkaukāza federālā apgabala Transporta pārvaldes ūdens transporta nodaļas izmeklēšanas grupa.

Ziņu lente
0