Policija aizturēja divus uzbrucējus Latvijas vēstniecībai Maskavā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
9. maijā daži cilvēki ar dūmu svecēm apmētāja Latvijas vēstniecību Maskavā, divas personas aizturētas un pavadīja nakti policijas iecirknī.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Maskavā policija aizturēja divus aktīvistus no nereģistrētas partijas "Cita Krievija", kuri ar dūmu svecēm apmētāja Latvijas vēstniecību Maskavā 9. maijā. Neviens no vēstniecības darbiniekiem nav cietis. Latvijas Ārlietu ministrija plāno iesniegt notu Krievijas pusei ar prasību nodrošināt diplomātiskās pārstāvniecības drošību, raksta Baltnews.lv.

"Šovakar tika veikts uzbrukums Latvijas vēstniecībai Krievijā, aizturēti divi cilvēki, Latvija kategoriski nosoda šādas provokācijas un pieprasa no Krievijas pilnā apjomā nodrošināt Latvijas diplomātiskās misijas drošību saskaņā ar starptautisko tiesību," — uzrakstīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs savā Twitter lapā 9. maijā.

​Vēlāk Ārlietu ministrijas preses sekretārs Gints Jegermanis paskaidrojis, ka vakarā ap pulksten 17.30 pie vēstniecības ēkas ieradās četras vai piecas personas, kuras, izmantojot dūmu sveces un signālraķetes, apmētāja ēku. Ielā izveidojies stiprs piedūmojums. Viens no noziedznieku ar melnas krāsas baloniņu mēģināja uzrakstīt kaut ko uz vēstniecības ēkas sienas, taču paspēja uzrakstīt tikai burtu"S". Sociālajos tīklos parādījies incidenta videoieraksts.

​Savukārt "Citā Krievijā" pastāstīja, ka ar savu akciju pie Latvijas vēstniecības aktīvisti pauduši protestu pret sabiedriskā aktīvista un krievu skolu aizstāvēja Vladimira Lindermana aizturēšanu Rīgā. Nereģistrētas partijas locekļiem Olgai Šalinai un Gļebam Buvaņenko, aizturētiem par akciju pie Latvijas diplomātiskas misijas, tiek inkriminēts sīks huligānisms, rakstīts "Citas Krievijas" lapā VKontakte. Nakti līdz tiesai, kas paredzēta 10. maijā, aktīvisti pavadīja policijas iecirknī.     

Ziņu lente
0