Kemerovas apgabala gubernators Amans Tuļejevs atkāpies no amata

© Sputnik / Максим Киселев / Pāriet pie mediju bankasKemerova
Kemerova - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tautiešu video uzrunā viņš tiešā veidā saistīja lēmumu ar neseno traģēdiju Kemerovā un palūdza piedošanu bojāgājušo radieniekiem.

RĪGA, 1. aprīlis — Sputnik. Amans Tuļejevs priekšlaicīgi pamet Kemerovas apgabala gubernatora amatu pēc paša gribas. Par to paziņoja RIA Novosti ar atsauci uz apgabala administrācijas informāciju.

"Kemerovas apgabala gubernators Amans Tuļejevs vērsās pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina ar paziņojumu par atkāpšanos pēc paša vēlēšanās," teikts paziņojumā.

Tāpat Tuļejevs publicējis tautiešu video uzrunu. Tajā viņš paziņoja, ka izdarījis visu, ko varējis, un pauda visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo radiniekiem sakarā ar traģēdiju TC "Zimņaja višņa" šī gada 25. martā.

Saskaņā ar Kemerovas apgabala nolikumu, reģiona vadītāja pienākumus pagaidām izpildīs pirmais gubernatora vietnieks.

Traģēdija Kemerovā

Gubernatora atkāpšanās notika pēc traģēdijas Kemerovā: 25. marta dienā tirdzniecības centrā "Zimņaja višņa" Kemerovā sākās ugunsgrēks.

Divdesmit piektā marta vakarā Kemerovas apgabala gubernators Amans Tuļejevs telefonsarunā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu galvoja, ka situācija tiek kontrolēta, ka ugunsdzēsēji izglābuši 20 cilvēkus, no degošas ēkas evakuēti 100 cilvēki, pieci gājuši bojā. Visiem cietušajiem sniegta nepieciešamā ārstu palīdzība pilsētas medicīnas iestādēs. Viņu dzīvei nekas nedraud, piebilda gubernators.

Акции в память о погибших при пожаре в ТЦ Зимняя вишня - Sputnik Latvija
Viedoklis
Traģēdiju kāre: ko mums iemācījusi Kemerova

Vēlāk kļuva zināms par tirdzniecības centra apmeklētāju masveida bojāeju. Oficiāli viņu skaits sastāda 64 cilvēkus, tostarp, vairāk nekā 40 bērnu un pusaudžu. Sociālajos tīklos izplatīto baumu dēļ par "simtiem bojāgājušo" pilsētā izveidojās stihiski mītiņi.

Vladimirs Putins ārkārtas tikšanās laikā ar iniciatīvo grupu Kemerovā šī gada 26. martā solīja sodīt visus TC "Zimņaja višņa" traģēdijā vainīgos.

Notiek notikušā izmeklēšana. ĀSM aicina neizdarīt sasteigtus secinājumus par notikušā iemesliem. 28. martā Krievijā bija izsludināta nacionālo sēru diena.

Gubernators-ilgdzīvotājs

Amanam Tuļejevam ir 73 gadi, viņš ienāca politikā 1980. gadu beigās. Kemerovas apgabalu viņš sāka vadīt 1997. gadā, tika pārvēlēts par reģiona vadītāju četras reizes ar rezultātu 93,5-96,69% balsu. Viņa pilnvarām kārtējā gubernatoru termiņā bija jābeidzas 2020. gadā.

Митинг у администрации Кемерово - Sputnik Latvija
Kemerovas apgabala vicegubernators nometies ceļos, lai lūgtu piedošanu

Amana Tuļejeva darba laikā Kuzbasa gubernatora amatā vairākkārt parādījās baumas par viņa veselības problēmām un gaidāmo atkāpšanos. Tā, piemēram, 2017. gada 22. maijā viņš aizgāja oficiālā atvaļinājumā, kurš pēc tam tika pagarināts operācijas dēļ, kura viņam tika veikta sakarā ar mugurkaula disku problēmām jau 2016. gada rudenī.

Uz šī fona medijos parādījās ziņas par to, ka Tuļejevs atstās amatu, taču informācija neapstiprinājās, un 2017. gada 12. augustā viņš atgriezās darbā.

Pirms savas brīvprātīgās atkāpšanās Tuļejevs atstādina'ja no amata vicegubernatoru Alekseju Zeļeņinu un iekšlietu politikas departamenta priekšnieci Ņinu Lopatinu.    

Ziņu lente
0