Traģēdija Krievijā: tirdzniecības centra ugunsgrēkā gājuši bojā 64 cilvēki

© Sputnik / Александр Патрин / Pāriet pie mediju bankasUgunsgrēks tirdzniecības centrā "Zimnaja višņa"
Ugunsgrēks tirdzniecības centrā Zimnaja višņa - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ugunsgrēks tirdzniecības centrā Kemerovo ir lielākais Krievijā pēdējo simt gadu laikā. Uzliesmojuma iemeslus glābēji vēl nav norādījuši.

RĪGA, 26. marts — Sputnik. Ugunsgrēkā tirdzniecības centrā "Zimnaja višņa" gājuši bojā vairāki bērni, kuri kopā ar skolotāju ieradās Kemerovo, lai atzīmētu pavasara brīvdienu sākumu, vēsta RIA Novosti.

Ugunsgrēks tirdzniecības centrā "Zimnaja višņa" Kemerovas pilsētā Krievijā izcēlās svētdien, 25. martā. Gājuši bojā 64 cilvēki, tostarp arī deviņi bērni. Desmitiem cilvēku pasludināti par bezvēsts pazudušiem.

Ugunsgrēks - Sputnik Latvija
No kā un kādēļ Rīgā aizdegās Valsts policijas ēka

"Visi bērni gājuši bojā. Mēs pašlaik to uzzinājām. Kopā ar viņiem bija skolotāja un vairāki pieaugušie. Precīzu skaitu nevaru pateikt. Mēs paši par to nesen uzzinājām," — aģentūrai paziņoja Kemerovas algabala Treščevskas ciema 1. skolas pārstāvji.

Četri cilvēki aizturēti un nopratināti lietā par ugunsgrēku tirdzniecības centrā "Zimnaja višņa" Kemerovu, kura rezultātā gājuši bojā 64 cilvēki, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz Krievijas Izmeklēšanas komitejas oficiālās pārstāves Svetlanas Petrenko vārdiem.

Traģēdija notika svētldien, 25. martā. Jaunākie dati liecina, ka apstiprinājusies 64 cilvēku bojāeja, vēl 6 tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem. Slimnīcās Kemerovo palīdzība tiek sniegta 11 cietušajiem, vēl 36 cilvēkiem ieteikta ambulatora ārstēšanās. Ārkārtas situāciju ministrija informēja, ka ugunsgrēku izdevies likvidēt tikai šorīt.

"Aizturēts pārvaldošās kompānijas vadītājs, kura apkalpoja konkrēto tirdzniecības centru," — paziņoja Petrenko.

Viņa piebilda, ka aizturēto vidū ir arī telpas nomnieks, kurās, domājams, atradās uzliesmojuma epicentrs.

Ugunsgrēkā Ņujorkā gājuši bojā 12 cilvēki - Sputnik Latvija
Ugunsgrēkā Ņujorkā gājuši bojā 12 cilvēki

Krievijas ārkārtas situāciju minists Vladimirs Pučkovs norādīja, ka par ugunsgrēka iemesliem vēl būtu priekšlaicīgi minēt. "Izmeklētāji veic procesuālās darbības (ugunsgrēka vietā — red.). Strādā Izmeklēšanas komitejas pārstāvji, darbojas laboratorija un ĀSM izmeklētāji," — teica Pučkovs.

Ierosināta krimināllieta. Pēc Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētāja Aleksandra Bastrikina uzdevuma izmeklēšanu veic IK galvenā pārvalde.

Ugunsgrēks tirdzniecības centrā Kemerovo ir viens no lielākajiem 100 gadu laikā līdz ar ugunsgrēkiem Samaras iekšlietu pārvaldē (1999. gads, 57 upuri), veco ļaužu pansionātā Kamiševskas staņicā Krasnodaras novadā (2007. gads, 63 upuri) un klubā "Hromaja lošadj" Permā (2009. gads, 153 upuri).

Ziņu lente
0