Krievijā sākta unikālā raķešu kompleksa "Avangard" sērijveida ražošana

© Foto : Скриншот с YouTube-канала Минобороны РоссииГиперзвуковой ракетный комплекс "Авангард"
Гиперзвуковой ракетный комплекс Авангард - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas armijas bruņojumā parādījušies jaunumi, kuru dēļ Vašingtonai tagad nav jēgas piesegt pozīciju rajonus un dažādus militāros grupējumus ar pretraķešu līdzekļiem.

RĪGA, 5. marts – Sputnik. Krievijā sākta hiperskaņas raķešu kompleksa "Avangard" sērijveida ražošana, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz RIA Novosti.

Informāciju ziņu aģentūrai sniegusi amatpersona no militāri diplomātiskajām aprindām.

Pēc viņa vārdiem, Krievijas partneriem Rietumos "laiks apzināties jauno realitāti", "nevis turpināt runas par viņu PRA sistēmu un citiem vakardienas ieročiem".

"Nevienam, izņemot Krieviju, nav hiperskaņas ieroču. Savukārt Rietumu kliedzieni par to, ka Krievija esot pārkāpusi līgumu par vidēja un maza darbības rādiusa raķetēm, skan tikai tāpēc, ka viņi ir bezizejā," – uzskata aģentūras sarunbiedrs.

Viņš pastāstīja, ka jaunie aviācijas raķešu kompleksi "Kinžal", kuri spēj desmitkārt pārsniegt skaņas ātrumu, jau iekļauti Krievijas bruņojumā, un no "Kinžal" nav aizsardzības vai pretindes.

Amatpersona norādīja, ka Krievija nepārkāpj līgumu par vidēja un maza darbības rādiusa raķetēm – uz jauno bruņojumu tā darbība nav attiecināma. Viņš piebilda, ka tagad Krievijas rīcībā ir precīzi jaunākās paaudzes paaudzes ieroči.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Putins uzrunā Federālajai sapulcei informē par jauno bruņojumu ar atomenerģijas dzinējiem

Maskava jau vairākkārt aicinājusi Rietumus sākt pārrunas par drošības un globālās stabilitātes nostiprināšanu, taču Eiropa un ASV nereaģēja. Taču, kad Krievijas armija saņēmusi jaunāko bruņojumu, simtiem raķešu, ko ASV plāno izvērst PRO sistēmā, vairs nav īpašas militārās nozīmes, pastāstīja avots.

Pēc informācijas par "Avangardu" un "Kinžalu" Vašingtonai nav jēgas piesegt pozīciju rajonus un dažādus militāros grupējumus ar pretraķešu līdzekļiem – tagad viņi var šaut zvirbuļus.

"Tiesa gan, "putniņu žēl", kā mēdza teikt pazīstamais kinovaronis," – piebilda diplomāts.

Aizvadītajā nedēļā Krievijas prezidents Vladimirs Putins vēstījumā Federālajai sapulcei iepazīstināja ar Krievijas jaunāko veidu bruņojumu, kam nav analogu pasaulē. Starp tiem ir raķešu komplekss "Sarmat", kā arī kompleksi "Avangard" un "Kinžal".

Ziņu lente
0