Krievija aizliegusi ievest no Latvijas 13 tonnas ASV ražotu pistāciju

© Sputnik / Sergey Pyatakov / Pāriet pie mediju bankasЖелезнодорожный светофор
Железнодорожный светофор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Muitas darbinieki dzelzceļa stacijā Smoļenskā konstatējuši partiju nelikumīgi ievestu riekstu.

RĪGA, 24. februāris — Sputnik. Smoļenskas muitas operatīvās izmeklēšanas nodaļas darbinieki nav pieļāvuši ASV ražotu pistācijas riekstu partijas nelikumīgu ievešanu no Latvijas, vēsta iestādes preses dienests.

Сыр пармезан - Sputnik Latvija
Krievija atgrieza Latvijai kravas mašīnu ar sankciju sieru

Smoļenskas Šķirotavas stacijā muitas darbinieki atraduši tranzīta kravu, uz ko attiecināmi ierobežojošie pasākumi. Pārbaudes gaitā, kas noritēja sadarbībā ar Brjanskas un Smoļenskas apgabalu Lauksaimniecības produktu kontroles iestādes darbiniekiem, tika konstatēts, ka vagonā, kas devies no Latvijas uz Uzbekistānu cauri Baltkrievijai un Krievijai, ievestas 13,5 tonnas jēlu pistāciju čaumalā. Riekstu izcelsmes valsts – ASV.

Smoļenskas muitas darbinieki pieņēma lēmumu apturēt kravu tranzīta maršruta pārkāpumu dēļ. Valstī aizliegts tranzītā caur Baltkrievijas caurlaides punktiem ievest preces, kas iekļautas Krievijas valdības lēmumā no 07.08.2014. apstiprinātajā sarakstā. Trešajām valstīm paredzētās preces, uz ko attiecināts KF produktu embargo, atļauts ievest tikai no caurlaides punktiem, kuri atrodas Eirāzijas Ekonomiskās savienības ārējās robežas Krievijas iecirknī. Visa pistāciju partija tika nosūtīta atpakaļ uz Baltkrieviju.

Iepriekš vēstīts, ka Polija, Latvija un Lietuva ieņēmušas līdera pozīcijas KF aizliegto produktu ievešanas ziņā. 2017. gadā uz Krievijas robežām aizturēti aptuveni 10,1 tūks. tonnu sankciju produkcijas – 1,7 reizes vairāk nekā gadu iepriekš.

Манго - Sputnik Latvija
No ES uz Krieviju ved "sankciju preces": iznīcināta tonna mango no Lietuvas

Krievija ieviesa pārtikas produktu embargo 2014. gada augustā. Krievijas prezidents Vladimirs Putins 6. augustā parakstīja dekrētu, kas aizliedza vairāku veidu lauksaimniecības produkcijas, izejvielu un pārtikas produktu ievešanu no valstīm, kuras ieviesušas pret Krieviju vērstās sankcijas: no ASV, ES valstīm, Kanādas, Austrālijas un Norvēģijas. Rezultātā tika aizliegta, gaļas, desas, zivju un jūras produktu, dārzeņu, augļu un piena produkcijas ievešana.

Neskatoties uz embargo, turpinās mēģinājumi ievest produkciju nelegāli. Kontrabandistu vidū plaši izplatījusies tā saucamā viltus tranzīta metode. Šīs shēmas ietvaros sankcijām pakļautās preces saskaņā ar dokumentiem tiek vestas uz citām valstīm, taču patiesībā tiek pārdodas Krievijas teritorijā. Krievijas muitniekiem un Rosseļhoznadzor speciālistiem labi pazīstamas organizētā viltus tranzīta pazīmes, dienesti pilnveido tamlīdzīgu pārkāpumu konstatēšanas un izskaušanas metodes.

Ziņu lente
0