Latvija nepalīdzēs Krievijai piedzīt naudu no airBaltic

© Sputnik / Sergey MelkonovАвиакомпания airBaltic
Авиакомпания airBaltic - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievija nesaņems juridisko palīdzību no Latvijas parādu piedziņā no bijušā airBaltic akcionāra – tāds ir tiesas lēmums.

RĪGA, 19. februāris – Sputnik. Rīgas rajona tiesas Jūrmalas tiesu nams atteicās pieņemt juridiskās palīdzības lūgumu no Krievijas lietā par parāda piedziņu no airBaltic, vēsta Vesti.lv.

Bombardier CS300, airBaltic - Sputnik Latvija
airBaltic miljoni: Latvijai jāmaksā Antonova vietā?

Krievija lūdza atzīt un izpildīt Latvijā ārvalstu tiesas lēmumu par Air Baltic Corporation (airBaltic) kompānijas vadītāja parādu. Krievijas prasība saistīta ar "Investbank", kurš iepriekš piederējis bijušajam lielākajam Latvijas Krājbanka akcionāram Vladimiram Antonovam.

2012. gada martā "Investbank" uzsāka trīs civilprocesus pret bijušo airBaltic – uzņēmuma Baltijas aviācijas sistēmas (BAS) un airBaltic akcionāra kā no līdzatbildīgā par izsniegtā aizdevuma piedzīšanu 18,4 miljonu eiro apmērā, procentu un kavējuma naudas piedzīšanu. Saskaņā ar Krievijas mediju datiem, 2011. gada pavasarī "Investbank" noslēdza kredītlīgumus ar BAS – tolaik bija aviokompānijas airBaltic akcionārs – par 2,1 miljona eiro un 9,9 miljonu eiro summu.

Saskaņā ar līgumiem, BAS ik mēnesi bija jāapmaksā procenti, taču 2011. gada novembrī kredītņēmējs pārstāja pildīt kredītsaistības. Tiesa nosūtīja savu lēmumu Tieslietu ministrijai, kura nosūtīs to Krievijas atbildīgajām iestādēm.

airBaltic pārstāvji komentārus nesniedz.

Ziņu lente
0